Hlavní obsah

Bawdenová, Clancyová - Hermannová, Nausch Sluková 2:0Česká dvojice skončila na písku v Haagu devátá

Haag
Aktualizováno

Plážové volejbalistky Barbora Hermannová a Markéta Nausch Sluková skončily na turnaji Světového okruhu v Haagu v osmifinále. Nejhůře deváté místo obsadí také mužský pár Ondřej Perušič a David Schweiner, kteří se ve 2. kole play off premiérově představí až v sobotu.

Článek

Loňské vicemistryně Evropy zopakovaly na nizozemském písku umístění z předchozího startu v Moskvě. Jejich maximem zůstal bronz z květnového turnaje v Riu de Janeiro, který byl se čtyřmi hvězdičkami ještě o úroveň výše než Haag.

Hermannová se Slukovou v prvním kole play off otočily zápas proti druhé nasazené německé dvojici Chantal Laboureurová, Julia Sudeová a zvítězily 17:21, 21:19 a 15:11. O postup do čtvrtfinále marně bojovaly s australskou dvojicí Louise Bawdenová, Taliqua Clancyová, turnajovým jedenáctkám podlehly nasazené sedmičky 19:21 a 16:21.

V základní skupině české beachvolejbalistky zvítězily nad ruskou dvojicí Birlovová, Motrichová 2:1, ale po hladké porážce od Kanaďanek Pavanové a Humanaové-Paredesové musely hrát první kolo play off.

Perušič se Schweinerem už nyní mají na kontě životní výsledek. Play off si zajistili čtvrtečním vítězstvím 2:1 nad turnajovými pětkami z Brazílie Pedrem Solbergem a Gutem. Po porážce s Rakušany Dopplerem a Horstem, s nimiž v obou setech prohráli nejtěsnějším rozdílem a v tom druhém dokonce až 29:31, museli také do prvního kola play off. To bylo na Světovém okruhu dosud jejich maximum a vylepšili je vítězstvím po obratu 12:21, 21:12, 15:13 nad americkými držiteli divoké karty Williamem Allenem a Staffordem Slickem.

V sobotu budou Češi čelit bronzovým medailistům z loňské olympiády a exmistrům světa Alexanderu Brouwerovi s Robertem Meeuwsenem z Nizozemska, nejvýše nasazenému páru.

Druhý český ženský pár v soutěži Kristýna Hoidarová Kolocová, Michala Kvapilová ve skupině dvakrát prohrál a patří mu dělené 25. místo.

Turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu v Haagu (Nizozemsko):
Muži:
Skupina E:
Doppler, Horst (12-Rak.) - Perušič, Schweiner (28-ČR) 2:0 (20, 29)
Play off - 1. kolo:
Perušič, Schweiner - Allen, Slick (23-USA) 2:1 (-12, 12, 13)
Ženy:
Play off - 1. kolo:
Hermannová, Nausch Sluková (7-ČR) - Laboureurová, Sudeová (2-Něm.) 2:1 (-17, 19, 11)
2. kolo:
Bawdenová, Clancyová (11- Austr.) - Hermannová, Nausch Sluková 2:0 (19, 16).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články