Hlavní obsah

České basketbalistky jsou na MS 3x3 ve čtvrtfinále

Ciudad de Victoria
Aktualizováno

České reprezentantky vyhrály na mistrovství světa v basketbalu 3x3 na Filipínách třetí zápas a po vydřeném vítězství 21:20 nad Itálií si zajistily postup do čtvrtfinále. Přišly ale o Andreu Ovsíkovou, která z utkání odstoupila s poraněným kotníkem. Nenastoupila ani do závěrečného duelu s Malajsií, který Češky prohrály 18:22, ale to nic nezměnilo na tom, že svěřenkyně trenérky Michaely Uhrové ovládly skupinu A a postoupily z prvního místa.

Foto: Marcio Jose Sanchez, ČTK/AP

Ilustrační snímek.

Článek

V úterním čtvrtfinále je od 7:40 SEČ čekají obhájkyně titulu z Ruska, které ve skupině C skončily druhé za USA. V případném semifinále by se utkaly s vítězem duelu mezi Španělskem a Francií.

Výběr ve složení Romana Hejdová, Romana Stehlíková, Kristýna Minarovičová a Ovsíková sehrál proti Itálii výrazně náročnější zápas než proti Turkmenistánu a Indonésii, které v sobotu přehrál shodně 22:11.

Češky od začátku sváděly s Italkami vyrovnanou bitvu. V polovině zápasu navíc soupeř při střeleckém pokusu úmyslně fauloval Ovsíkovou, kterou při výskoku vyvedl z rovnováhy a křídelní hráčka Hradce Králové si ošklivě podvrkla kotník. Po rychlém ošetření opustila hřiště a Češky musely dohrávat ve třech.

Soupeř toho využil a získal vedení 19:15. Koncovka ale patřila Češkám. Stehlíková s Hejdovou střelami z dálky srovnaly, Italky skórovaly jen za jeden bod a následně nešikovně faulovaly Stehlíkovou, která z trestných hodů rozhodla o českém vítězství.

Pouze ve třech, bez možnosti střídat, nastoupily Češky i proti Malajsii a únava se na nich projevila. V celém utkání spíše dotahovaly ztrátu, soupeři navíc v závěru padaly i těžké střely z dálky a slavil vítězství.

Reklama

Související témata: