Hlavní obsah

Nausch Sluková, Hermannová - Ittlingerová, Behrensová 2:0České beachvolejbalistky postoupily v Haagu do osmifinále

Haag
Aktualizováno

Obě dvojice českých plážových volejbalistek postoupily na halovém turnaji Světového okruhu v Haagu do sobotního osmifinále a na úvod sezony obsadí nejhůře deváté místo. První nasazené Markéta Nausch Sluková s Barborou Hermannovou ve skupině neztratily ani set, turnajové dvojky Kristýna Hoidarová Kolocová s Michalou Kvapilovou postoupily z prvního místa po dvou výhrách 2:1.

Foto: FIVB.com

Markéta Nausch Sluková (vpravo) a Barbora Hermannová při zápase

Článek

Nausch Sluková s Hermannovou hrály o prvenství proti Sandře Ittlingerové a Kim Behrensové z Německa a po dvou vyrovnaných koncovkách zvítězily 27:25, 24:22. "Barča hrála super na bloku, Makča v poli a na servisu. I když holky německý dost kousaly, obzvlášť takhle po ránu, tak jsme je spolu nakonec umordovaly," napsaly české hráčky na facebooku.

Hoidarová Kolocová a Kvapilová zdolaly v rozhodující třetí sadě Polky Kingu Kolosiňskou a Katarzynu Kociolekovou 15:13. Další soupeřky českým volejbalistkám určí večerní zápasy 1. kola play off.

Do vyřazovací části se dostali také Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem. Po úspěšné kvalifikaci zvládli souboj o poslední postupové místo ze skupiny, australský pár Christopher McHugh, Damien Schumann porazili 21:14 a 21:19.

Turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu v Haagu
Ženy:
Skupina A: Nausch Sluková, Hermannová (1-ČR) - Ittlingerová, Behrensová (17-Něm.) 2:0 (25, 22)
Skupina B: Hoidarová Kolocová, Kvapilová (2-ČR) - Kolosiňská, Kocioleková (15-Pol.) 2:1 (17, -15, 13)
Muži:
Skupina G: Perušič, Schweiner (26-ČR) - McHugh, Schumann (10-Austr.) 2:0 (14, 19)

Reklama

Související témata: