Hlavní obsah

ČR - Polsko 25:25České házenkářky remizovaly na úvod turnaje v Chebu s Polskem

České házenkářky v úvodním utkání 41. ročníku turnaje O štít města Chebu remizovaly s Polskem 25:25. Reprezentantky sahaly proti čtvrtému týmu z loňského mistrovství světa po výhře, ale v předposlední sekundě inkasovaly vyrovnávací gól. V druhém utkání na turnaji změří Češky síly v pátek se Slovenkami.

Článek

Češky v repríze závěrečného zápasu kvalifikace mistrovství Evropy, v němž v červnu o jediný gól přišly o postup na šampionát, vstřelily v 27. sekundě úvodní branku, ale pak většinu první půle vedl soupeř. Polky si vypracovaly až pětigólový náskok a do kabin šly s vedením 14:11.

V druhé půli nejprve Polky znovu odskočily na rozdíl pěti gólů, poslední desetiminutovka ale patřila českému výběru, který neustále snižoval. V dramatickém závěru domácí hráčky vyrovnaly a v čase 59:14 se dokonce podruhé v utkání ujaly vedení. Soupeřky však při hře bez brankářky na poslední chvíli vyrovnaly.

Český celek v Chebu zahájil novou sezonu a přípravu na listopadovou úvodní část kvalifikace mistrovství světa. Až na Martinu Crhovou hrají na západě Čech jen hráčky z české ligy.

Přípravný turnaj házenkářek O štít města Chebu:
ČR - Polsko 25:25 (11:14)
Branky ČR: Chrenková 7/5, Crhová 5, Marčíková 4, Malá a Jeřábková po 3, Keclíková, Kubáčková a Adámková po 1.
Nejvíce branek Polska: Grzybová 5/3, Niedžwiedžová, Gegaová a Zychová po 4. Sedmimetrové hody: 6/5 - 4/4. Diváci: 300.

Reklama

Související témata: