Hlavní obsah

České házenkářky skončily na turnaji v Chebu poslední

CHEB

České házenkářky skončily na turnaji O štít města Chebu poslední. V závěrečném duelu o konečné umístění svěřenkyně Jiřího Tkadlece nestačily na Litvu a po prohře 28:29 na ně zbyla šestá příčka. Domácí tým nedokázal v hale Lokomotivy zopakovat výkon ze vzájemného duelu v základní části turnaje, který v pátek o tři góly vyhrál.

Článek

Litevky se naopak dočkaly po třech prohrách premiérového vítězství na turnaji a základ k němu položily už v prvním poločase. V něm české hráčky hrály nervózně, nepřesně a nedařilo se jim na obou koncích hřiště. Litva naopak vynikala individuálními akcemi a dobrou střelbou ze střední vzdálenosti.

K neudržení byla především legionářka z německé bundesligy Birute Stellbrinková, jež nastřílela z pozice spojky deset gólů. Ani zlepšený výkon v závěru domácím k obratu nestačil.

Třetí místo v turnaji obsadily Nizozemky po těsné výhře 24:23 nad Slovenskem, ve finále se utkají Dánsko a Slovinsko.

Turnaj O štít města Chebu:
O 5. místo:
Česká republika - Litva 28:29 (11:15)
Nejvíce branek: Fabíková 6, Simerská 4, Kysučanová, Tomečková a Zámorská po 3, Knytlová 3/2 - Stellbrinková 10/4, Bernatavičiuteová 6/1, Pavydyteová 4. Rozhodčí: Horáček, Novotný. Sedmimetrové hody: 3/2 - 5/5. Vyloučení: 3:6. Diváci: 400.
O 3. místo:
Nizozemsko - Slovensko 24:23 (10:11)
Nejvíce branek: Van der Wiessellová 8 - Jakubisová 9/4. Rozhodčí: Válek, Opava. Sedmimetrové hody: 3/3 - 6/4. Vyloučení: 4:4. Diváci: 180.

Reklama

Související témata: