Hlavní obsah

Česko - Bosna 3:0České volejbalistky zvládly v kvalifikaci mistrovství Evropy i druhý zápas, neztratily ani set

Daugavpils

České volejbalistky zvládly v kvalifikaci mistrovství Evropy i druhé utkání a znovu zvítězily bez ztráty setu. V lotyšském Daugavpilsu si dnes poradily s Bosnou a Hercegovinou 25:23, 25:18 a 25:17 a vedou tabulku skupiny F.

Článek

V prvním utkání svěřenkyně řeckého trenéra Jannise Athanasopulose vyhrály nad domácím Lotyšskem jasně 3:0 a v sobotu uzavřou první turnaj duelem se Slovinskem. Odvety se uskuteční za týden v Bosně, na šampionát postoupí dva týmy.

Díky blokům získaly Češky třináct bodů v zápase a dobrou prací nad sítí si vybudovaly rozhodující náskok ve druhém i třetím setu. V koncovce vyrovnané první sady se třemi body v řadě blýskala smečařka Mlejnková. Blokařky Jehlářová a Trnková se rovnoměrně podělily o šest zastavených útoků, čímž se týmu podařilo limitovat největší údernou sílu Bosny smečařku Begičovou na 16 bodů.

Češkám se dařilo víceméně ve všech činnostech. Na příjmu a v obraně v poli zářilo libero Dostálová a nahrávačka Valková mohla rozdělovat míče mezi útočnice. V útoku spolehlivá kapitánka Kossányiová přispěla devíti body, Mlejnková jich zaznamenala 13 a nejlepší hráčka utkání univerzálka Orvošová svým 16. bodem duel ukončila.

Volejbalistky jsou na nejlepší cestě na šampionát, který budou na přelomu srpna a září hostit Srbsko, Bulharsko, Chorvatsko a Rumunsko. Turnaj bude hrát 24 týmů.

Kvalifikace ME volejbalistek, skupina F - první turnaj v Daugavpilsu (Lotyšsko):
ČR - Bosna a Hercegovina 3:0 (23, 18, 17)
Rozhodčí: Kurtiss (Lot.), Strandson (Est.). Čas: 76 min.
Sestava a body ČR: Jehlářová 6, Orvošová 16, Mlejnková 13, Trnková 6, Valková 6, Kossányiová 9, libero Dostálová - Šimáňová 1. Trenér: Athanasopulos.
Nejvíce bodů Bosny a Hercegoviny: Begičová 16, Boskovičová 12.
18:40 Lotyšsko - Slovinsko.

Reklama