Hlavní obsah

V Brně se má uskutečnit ME volejbalistek. Athanasopoulos u českého týmu pokračuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První velkou sportovní akcí v nové moderní multifunkční hale v Brně, která má na výstavišti vyrůst na jaře 2026, by mohlo být mistrovství Evropy volejbalistek na přelomu srpna a září téhož roku. Kromě základní skupiny by se zde měla odehrát i polovina osmifinálových a čtvrtfinálových duelů.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zprava předseda Českého volejbalového svazu Marek Pakosta a hlavní trenér ženské volejbalové reprezentace Jannis Athanasopulos.

Článek

„O organizaci šampionátu usiluje pět zemí. Kromě nás také Turecko, kde by se měly uskutečnit závěrečné boje o medaile, a Švédsko, Ázerbájdžán a Rakousko. My chceme být pomyslnou pořadatelskou dvojkou,“ uvedl předseda Českého volejbalového svazu Marek Pakosta.

V Brně se uskuteční kromě zápasů ve skupině i čtyři osmifinálové a dva čtvrtfinálové duely. „Tak je to předjednáno. Mělo by to vyjít, protože naše federace má významné renomé. Definitivně jasno bude do konce letošního roku,“ tvrdí.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zprava předseda Českého volejbalového svazu Marek Pakosta a hlavní trenér ženské volejbalové reprezentace Jannis Athanasopulos.

Výběr Brna byl podle Pakosty logickou volbou. „Je to volejbalové město. V minulosti už v letech 1993 a 1997 dvakrát evropský šampionát žen na vysoké úrovni zorganizovalo,“ připomněl.

Kandidaturu podporuje i brněnská radnice. „Je to výborná zpráva pro volejbalové fanoušky z celé České republiky. Bylo by skvělé zahájit provoz nové haly tak významnou akcí. Bude to pro nás obrovská čest,“ má jasno radní pro sport Tomáš Aberl.

V záloze je i varianta, že by výstavbu nové multifunkční haly provázely problémy a nestihla se včas dokončit. „Zatím si to nepřipouštíme. I to se ovšem může stát. Jsme proto pochopitelně připraveni také na tuto variantu. V takovém případě by se šampionát uskutečnil v hale Rondo, kde hrají svoje domácí zápasy hokejisté Komety,“ informoval Jiří Nykodým, předseda představenstva městské společnosti STAREZ - SPORT v Brně.

U reprezentačního družstva českých volejbalistek bude dál pokračovat řecký kouč Giannis Athanasopoulos, který prodloužil smlouvu o tři roky. „Vůbec jsem neváhal. Nabídky na prodloužení kontraktu si nesmírně vážím. Vést tým na mistrovství Evropy v Česku je pro mě velikou motivací,“ svěřil se kouč, který letos přivedl český celek na evropském šampionátu až do čtvrtfinále.

Představitelé Českého volejbalového svazu netají nadšení, že Athanasopoulos bude u národního družstva pokračovat. „Víme, že o něj měly zájem i jiné federace. Jednání ohledně nové smlouvy proběhla nesmírně korektně,“ cení si místopředseda Martin Gerža.

Reklama