Hlavní obsah

Člen Síně slávy Cormier prohrál boj s rakovinou

Sportovní svět smutní a zámořská MLB s ním. Kanadský nadhazovač, člen Síně slávy kanadského baseballu a bývalá hvězda Major League Baseball, Rhéal Cormier v pondělí podlehl rakovině, bylo mu 53 let. Levoruký nadhazovač prošel během své šestnáctileté kariéry v MLB několika celky včetně St. Louis Cardinals, Bostonu Red Sox nebo Philadelphie Phillies.

Foto: Profimedia.cz

Člen Síně slávy kanadského baseballu Rhéal Cormier prohrál boj s rakovinou. Archivní foto

Článek

O nemoci rodáka z Monctonu se v baseballovém světě nevědělo. Pondělní zpráva o jeho smrti tak zámořskou MLB zasáhla jak blesk z čistého nebe. „Odpočívej v pokoji 'Frenchy' ... Rhéal Cormier prohrál svůj boj s rakovinou," napsal na Twitter jeden z jeho bývalých spoluhráčů Dan Plesac.

„Rhéal byl jeden z mých nejoblíbenějších spoluhráčů. Měl velké srdce. Dva roky jsme strávili vedle sebe na bullpenu u Phillies," dodal někdejší elitní nadhazovač.

Cormiera draftoval celek St. Louis Cardinals v roce 1988, debut v MLB si připsal v roce 1991. Za kandaský národní tým se zúčastnil dvou olympijských turnajů. Poprvé v roce 1988 v Soulu, podruhé v roce 2008 v Pekingu, kde tehdy jako jednačtyřicetiletý byl nejstarším hráčem turnaje.

„Miloval baseball, ale rodina pro něj byla vždy na prvním místě. Frenchy byl ten typ chlapa, co by pro vás udělal cokoliv a já jsem šťastný, že jsem měl možnost ho poznat a nazývat ho přítelem po mnoho let," napsal na sociální sítě bývalý první metař Jim Thome.

Reklama

Související témata: