Hlavní obsah

Další triumf v Lize mistrů? Házenkářka Knedlíková baží po čtvrtém zásahu

Budapešť

Házenkářka Jana Knedlíková má kromě svých nesporných kvalit také obrovské štěstí na angažmá. Kam přijde, tam se jí daří. Po třech triumfech v neprestižnější soutěži světa s maďarským gigantem z Győru, se pokusí po roce ukořistit trofej i se svým dalším celkem. Norský Kristiansand, který je působištěm sympatické křídelnice, porazil v semifinále ruské CSKA 33:30 a dnes se o titul střetne s překvapením z francouzského Brestu.

Foto: FB:VipersKristiansand, Facebook

Česká házenkářka Vipersu Kristiansand Jana Knedlíková (37) v akci.

Článek

Čtvrtý titul během čtyř let. Na takovou bilanci nedosáhl v poslední době žádný z českých sportovců v kolektivním sportu, a to mluvíme o té nejlepší klubové soutěži, které se na světě hraje.

Křídelnice Kristiansandu a národního celku Jana Knedlíková pomohla dvěma góly norskému šampionovi k tomu, aby se vůbec poprvé probojoval do finále nejkvalitnější světové soutěže. V semifinále skolil tým ze severu Evropy ruský celek CSKA Moskva. Ženská složka armádního družstva CSKA byla sice založena až v roce 2019, nicméně finance, napumpované do klubu, znamenaly postup do Final 4 už za dva roky.

K postupu do finálového souboje jim ale zabránil velmi zkušený celek, ve kterém hrají prim ostřílené norské reprezentantky - evropské šampionky a olympijské vítězky. Především Heidi Løkeová, Nora Mørková a brankářka Katrine Lundeová jsou v házenkářském světě už dnes legendami.

V dnešním finále se od od 18 hodin utkají s velkou senzací. Franouzský Brest totiž vyřadil po úžasné bitvě v penaltovém rozstřelu superfavorita soutěže a několik let v Lize mistryň neporažený tým Győru.

Pokud by se Kristiansandu povedlo získat titul, Jana Knedlíková by se stala, dle počtu trofejí, nejúspěšnější klubovou házenkářkou na světe. A to by byla opravdu věc!

Reklama

Související témata: