Hlavní obsah

Dánsko - Maďarsko 40:23Dánští házenkáři snadno zvládli čtvrtfinále MS, Španělé postoupili po dramatu

Dánští házenkáři deklasovali ve čtvrtfinále mistrovství světa Maďarsko 40:23 a dál mají šanci vyhrát šampionát potřetí za sebou. V pátečním semifinále se obhájci titulu utkají se Španělskem, které až po druhém prodloužení porazilo norský výběr 35:34.

Článek

Dánové ve Stockholmu už v poločase vedli o devět branek. Jejich nejlepším střelcem byl s devíti góly Mathias Gidsel, osmkrát skóroval Simon Bogetoft Pytlick.

V Gdaňsku naopak rozhodlo o postupujícím mužstvu až druhé prodloužení. Španělé, kteří mají medaile z posledních OH, MS i ME, zachránili v normální hrací době remízu gólem Alexe Dujšebajeva v poslední vteřině. Týž hráč pak rozhodl i druhou nastavenou desetiminutovku.

Spolupořadatel šampionátu Švédsko prohrávalo s Egyptem jen v úvodu, pak už mistři Evropy pevně kráčeli za postupem. Naopak Francouzi zlomili odpor německých házenkářů až v závěru.

Mistrovství světa házenkářů v Polsku a Švédsku - čtvrtfinále:
Norsko - Španělsko 34:35 po druhém prodl. (29:29, 25:25, 13:12)
Dánsko - Maďarsko 40:23 (21:12)
Francie - Německo 35:28 (16:16)
Švédsko - Egypt 26:22 (14:9)

Házenkářky Mostu ve finále poháru doplnily Slavii

Házenkářky Mostu porazily v semifinále Českého poháru Kynžvart 31:24 a jsou krok od obhajoby trofeje. Ve finále se 15. března utkají se Slavií, která je s deseti tituly nejúspěšnějším týmem soutěže.

Favorizované Severočešky porazily Kynžvart navzdory menšímu zaváhání ve druhém poločase, v němž dovolily soupeřkám v 46. minutě vyrovnat na 20:20. Pak ale Černí andělé pětibrankovou šňůrou opět odskočili a závěr si už pohlídali.

Nejlepší střelkyní zápasu byla v dresu Mostu dvacetiletá Charlotte Cholevová, která se po návratu z marodky blýskla devíti brankami. Domácí tým táhla teprve sedmnáctiletá Veronika Vávrová, jež nastřílela jen o gól méně.

Český pohár házenkářek - semifinále:
Kynžvart - Most 24:31 (10:15).
Most se ve finále utká se Slavií Praha.

Reklama