Hlavní obsah

Do mistrovského Prostějova se vrací šestačtyřicetiletá nahrávačka Nováková

Do kádru volejbalových mistryň z Prostějova se vrátila ostřílená nahrávačka a olympionička v beachvolejbalu Soňa Nováková, která tak bude hrát extraligu i v 46 letech. Na Hané zažila v roce 2010 zlatou sezonu, titul získala i v Rakousku. Poslední čtyři roky strávila v brněnských Šelmách, v prostějovském dresu bude dvojkou za Simonou Bajuszovou.

Foto: Martin Sekanina

Ilustrační foto.

Článek

"Navzdory vyššímu věku má Soňa pořád skvělou výkonnost, její nahrávačské schopnosti jsou vyhlášené a k tomu kvalitně blokuje i podává. Výkonnost prostě stále má," řekl kouč Miroslav Čada pro klubový web.

Nováková má za sebou úspěšnou kariéru v plážovém volejbalu, je dvojnásobnou mistryní Evropy s Evou Ryšavou, vybojovaly bronz na MS a startovaly na olympijských hrách v Sydney i Aténách. Extraligu hrála za rodnou Olomouc, KP Brno, Prostějov, Přerov, Šternberk a Šelmy.

"Když jsme domlouvali její příchod sem, tak mi s úsměvem říkala, že pode mnou v ženské extralize kdysi v Brně začínala a teď spolu budeme v Prostějově asi končit. Na což je ale zatím čas," dodal Čada, jenž jako trenér oslavil v dubnu už šestnáctý titul.

Reklama

Související témata: