Hlavní obsah

ETTU vyloučila ruské a běloruské kluby z příští sezony evropských soutěží

Evropská unie stolního tenisu (ETTU) vyloučila všechny ruské a běloruské kluby z nadcházející sezony kontinentálních soutěží. V reakci na pokračující ruskou invazi na Ukrajinu o tom rozhodlo vedení ETTU na víkendovém zasedání. Svůj krok funkcionáři zdůvodnili nutností zajistit integritu evropských klubových soutěží a bezpečnost všech účastníků.

Foto: Sport.cz

Stolní tenis - ilustrační foto.

Článek

Podle průzkumu ETTU mezi účastníky uplynulého ročníku Ligy mistrů a Evropského poháru nechce většina klubů proti soupeřům z Ruska a Běloruska hrát. Mnoho z nich by v případě, že by týmy z obou zemí byly do soutěží připuštěny, zápasy bojkotovalo.

Stále nevyřešen ale zůstal závěr posledního ročníku Ligy mistrů. Vedení ETTU v březnu v reakci na ruskou agresi vyloučilo ruské a běloruské kluby včetně tehdejších semifinalistů elitní soutěže z Jekatěrinburgu a Orenburgu a titul byl přiřčen obhájcům z Borussie Düsseldorf po výhře nad Saarbrückenem v druhém semifinále. Oba ruské kluby i tamní svaz se ale proti tomu ohradily, odvolací komise ETTU jim dala částečně za pravdu a vedení unie se osudem soutěže muselo znovu zabývat. Konečný verdikt ale stále nepadl.

Reklama

Související témata: