Hlavní obsah

Rumunsko - Česko 25:32Famózní výkon mladých házenkářek na MS! Češky slaví postup

Fantazie. Mladé české házenkářky si zajistily na MS do 20 let postup do další fáze šampionátu, když zvítězily v klíčové bitvě nad favorizovaným Rumunskem 32:25. Češky tak napravily dojem z předchozího nepovedeného duelu s Angolou a mohly slavit. „Jsem dojatá, opravdu nemám slov. Předvedly jsme parádní týmový výkon a jsem na holky opravdu pyšná," smála se po utkání česká reprezentantka Natálie Kuxová.

Foto: Český svaz házené

Mladé české házenkářky na světovém šampionátu splnily úkol, postoupily ze skupiny.

Článek

Úspěch je o to větší, že právě Rumunsko mladé Češky dosud nikdy neporazily. Teď prokletí zlomily a navíc vyhrály vysokým rozdílem. Navíc pod tlakem zvítězit nejméně o sedm gólů.

"Nebylo to vůbec lehké, po předchozí porážce jsme byly skleslé, ale podařilo se nám vzchopit, podporovaly se a nakonec se to všechno povedlo," radovala se Kuxová. V poločase byl přitom stav nerozhodný 14:14, Češky tedy měly k postupu hodně daleko.  „V druhé polovině rozhodla určitě obrana. Zabraly jsme, byly jsme důrazné, zlomily jsme to. Rumunky se možná i trošku psychicky složily a my jsme to už jen dotáhly."

Velký podíl na výhře měla gólmanka Adéla Srpová. „Mísí se ve mně spousta pocitů, těžko se hledají slova. Věděly jsme a šly jsme do zápasu s tím, že jsme Rumunky nikdy neporazily. Bylo to všechno, nebo nic a my máme všechno," radovala se gólmanka. „Věděly jsme, že jdeme vyhrát, byly jsme všechny takto nastavené a věřily jsme tomu, že to zvládneme. Připravovaly jsme se jako vždy, po Angole to bylo o to složitější. Možná nám pomohlo to, že jsme dostaly takový výprask. Chtěli jsme to lidem, kteří nás sledují, vrátit. Patří jim neskutečný dík, že nás tak podporují."

Slovy chvály nešetřil trenér Dušan Poloz. „Za výkon si holky zaslouží absolutorium. Už dlouho jsem nebyl v takovém týmovém flow, mám pocit, že některé hráčky si polovinu zápasu ani nebudou pamatovat," přiznal kouč. „Obdivuji, že se tým takto dokázal za 24 hodin zvednout. Absolvovali jsme tři porady za den, stálo to úsilí, ale to k tomu patří. Jsem rád, že holky zabojovaly. Jsme mezi 16 nejlepšími mančafty na světě a tým tam opravdu patří," dodal.

Reklama

Související témata: