Hlavní obsah

Fleková 13 góly pomohla Veselí zdramatizovat finále házenkářek

VESELÍ NAD MORAVOU

Házenkářky Veselí nad Moravou porazily díky zlepšení ve druhém poločase ve třetím finálovém utkání Slavii Praha 29:27 a snížily stav série na 1:2. Hlavními tahounkami Veselí dnes byly Lenka Fleková, jež vstřelila třináct gólů, a třiačtyřicetiletá brankářka Lenka Černá. Čtvrté utkání se hraje v neděli od 17:00 opět ve Veselí.

Článek

Ve vyrovnaném úvodu se v týmu Slavie prosazovala hlavní střelecká opora Klára Černá, která dala první čtyři branky. V první čtvrthodině Pražanky sice vždy získaly jednobrankový náskok, ale domácí hráčky dokázaly pokaždé odpovědět. Na výkonu Veselí byla patrná nervozita, hru provázely chyby a ztráty míčů v rozehrávce i špatná koncovka. Slavii držela kromě střelkyně Černé také brankářka Lenka Satrapová, která zlikvidovala několik sólových útoků soupeřek a s přehledem řešila i pokusy o přehození.

Ve druhé polovině utkání dolehla na domácí hráčky za stavu 10:7 krize, která se odrazila ve dvanáctiminutovém střeleckém výpadku. Slavia šňůrou pěti bodů otočila skóre a vteřinu před koncem poločasu se podařilo Černé získat do přestávky dvoubrankový náskok.

Ve druhé půli se utkání změnilo v dramatickou bitvu. Slavia po rychlých protiútocích potrestala nepřesnosti v rozehrávce soupeřek a získala čtyřbrankový náskok, který jí mohl zajistit klidnější koncovku. Domácí hráčky ale nerezignovaly, ke zvratu je vyburcovaly svou dravostí zejména Fleková s Helenou Štěrbovou. Slávistky znervózněly, přestala se jim dařit koncovka a proti důraznější obraně se neprosazovala ani Černá. Ještě tři minuty před koncem vedla Slavia o jednu branku, excelentní finiš domácích a tři góly Flekové však první mečbol Pražanek odvrátily.

Finále české části play off házenkářské interligy žen - 3. zápas:
Veselí nad Moravou - Slavia Praha 27:25 (11:13)
Nejvíce branek: Fleková 13/5, Štěrbová 4, Súkeniková a G. Zvoničová po 3 - K. Černá 9, Knedlíková, Kutlvašrová a Keclíková po 4. Rozhodčí: Haščík, Oťapka (oba SR). Sedmimetrové hody: 5/5 - 5/3. Vyloučení: 7:5. Diváci: 300. Stav série: 1:2.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.