Hlavní obsah

Hadrava se vrací do Polska, bude hrát za mistra Jastrzebski Wegiel

Praha

Volejbalista Jan Hadrava se vrací do polské ligy. Český reprezentační univerzál, který si v uplynulé sezoně moc nezahrál v italském velkoklubu Civitanova, se dohodl na roční smlouvě s opcí s mistrovským týmem Jastrzebski Wegiel.

Foto: Jastrzebski Wegiel

Český volejbalový reprezentant Jan Hadrava se vrací do polské ligy. Dohodl se tam na roční smlouvě s opcí s mistrovským týmem Jastrzebski Wegiel.

Článek
Fotogalerie

"Jsem rád. Hledal jsem klub, v kterém bych dostal víc šancí, protože mám ambice hrát. V Polsku jsem se cítil moc fajn, hrálo se mi tam super a nějakou stopu jsem tam zanechal. Tenhle klub je ambiciózní a je to blízko Čech," řekl dnešní třicátník Hadrava médiím.

S Civitanovou sice slavil italský titul, ale na palubovku se dostával jen jako střídající hráč. Proto se rozhodl odejít. "Ve hře bylo Turecko, spodek tabulky v Itálii, mohla být Francie, Německo, taky Korea, ale rozhodl jsem se pro Polsko," uvedl Hadrava.

V polské lize se mu předtím dařilo. Čtyři roky hrával v Olsztynu a patřil k nejvíce bodujícím hráčům soutěže. Přiznal, že už tehdy toužil hrát za Jastrzebski Wegiel a klub ho nyní sám oslovil. "Skoro mě uháněli, abych rychle podepsal. Je to stabilní silný klub a je tam trenér Andrea Gardini, pod kterým jsem hrál první rok v Olsztynu," řekl Hadrava.

Foto: Jastrzebski Wegiel

Volejbalista Jan Hadrava se vrací do polské ligy, hrát bude za mistrovský tým Jastrzebski Wegiel.

Pro Hadravu půjde o třetí zahraniční klub. Po odchodu z Dukly Liberec v roce 2014 hrál ve Francii dvě sezony za Nantes a poté za Olsztyn a Civitanovu. "V Polsku se cítím nejlíp. Vyhovuje mi, že je to podobná země a kultura a lidi mě tam měli rádi," uvedl Hadrava.

Reklama

Související témata: