Hlavní obsah

Hamlin byl devět dní po zástavě srdce v utkání NFL propuštěn z nemocnice

Hráč amerického fotbalu Damar Hamlin byl devět dní po zástavě srdce v zápase NFL propuštěn z nemocnice a dál se bude zotavovat doma. Dobrou zprávu oznámilo vedení klubu. Stav čtyřiadvacetiletého hráče se po kolapsu už dříve zlepšil natolik, že mohl být v pondělí převezen po týdenní hospitalizaci na klinice v Cincinnati, kde se utkání hrálo, do Buffala.

Foto: John McCoy, ČTK/AP

Americký fotbalista Buffala Bills Damar Hamlin na archivním snímku.

Článek

Před propuštěním Hamlin podstoupil dvoudenní kardiologická, neurologická a cévní vyšetření. "Dokončili jsme sérii testů a vyšetření a po konzultaci s lékařským týmem jsme přesvědčeni, že Damar může být propuštěn a pokračovat ve zotavování doma," uvedl šéflékař týmu, který se v nemocnici v Buffalu o Hamlina staral.

Hamlin zkolaboval 2. ledna po kontaktu se soupeřem, který ho při srážce trefil ramenem do hrudníku. Na místo okamžitě dorazila sanitka a záchranáři hráče na trávníku několik minut oživovali a obnovili jeho srdeční tep. Poté ho převezli do nemocnice na jednotku intenzivní péče, kde byl dva dny udržován v umělém spánku. Zápas mezi Cincinnati a Buffalem byl přerušen a vedení ligy následně rozhodlo, že se už dohrávat nebude.

Reklama