Hlavní obsah

Česko - Korea 26:32Šance na čtvrtfinále jsou pryč. Stíhací jízda házenkářek na Koreu nestačila

Aktualizováno

České házenkářky v prvním zápase hlavní fáze mistrovství světa ve Španělsku neuspěly. Proti Jižní Koreji jim utekl první poločas, ve kterém soupeřky vedly až o deset gólů. Ve druhé půli sice reprezentantky zlepšily výkon a v jednu chvíli prohrávaly pouze o dvě branky, závěr se jim ale nepovedl a padly 26:32. Češky tak po prvním duelu v Granollers ztratily i teoretickou šanci na postup do čtvrtfinále.

Česká házenkářka Michaela Holanová. Ilustrační foto.

Článek

Když Petra Kudláčková chytla ve 2. minutě sedmičku a následně šlo Česko po trefě Veroniky Malé z křídla do vedení, vypadalo ještě všechno v pořádku. Jenže národní tým poté dělal jednu technickou chybu za druhou a Korejky odskočily na 7:2.

Trenér Bašný před zápasem avizoval, že soupeřky jsou silné hlavně v akcích jedna na jednu a nebudou tolik hrozit střelbou z dálky. To ale v zápase neplatilo. Korejské spojky pálily i přes bloky, ani jedna česká brankářka se nemohla chytit a ztráta se vyšplhala až na propastných deset gólů ve 25. minutě.

Český tým protočil sestavu. Na hřiště se místo Jeřábkové, která vstřelila jediný gól, dostala 19letá Charlotte Cholevová. Dařilo se i pravé spojce Sáře Kovářové. Pod vedením těchto dvou házenkářek se česká ztráta snížila v poločase na 13:20.

To byl ale teprve začátek stíhací jízdy. Ve druhém poločase Češky předvedly nejprve třígólovou, poté čtyřgólovou sérii. Levá spojka Cholevová svým šestým gólem snížila ve 47. minutě na 22:24.

Jižní Korea se však poté v útoku znovu probrala. Po oddechovém čase zklidnila hru, zpřesnila útočné akce a definitivně rozhodla o svém vítězství. Na čtyřgólovou šňůru soupeře už české házenkářky zareagovat nedokázaly a prohrály 26:32.

Národní tým čekají v Granollers ještě dva zápasy. V pátek od 20:30 vyzve adepta na jednu z medailí Dánsko, turnaj zakončí v neděli od 15:30 proti Kongu.

ČR - Korea 26:32 (13:20)
Sestava a branky ČR: Řezáčová, Kudláčková - Knedlíková 4, Polášková, Kordovská 2, Andrýsková, Mikulášková, Hurychová, Stříšková 2, Franková 1, Zachová 2, Kovařová 5, Jeřábková 1, V. Malá 2, Holanová 1, Cholevová 6.
Rozhodčí: A. Covalciuc, I. Covalciuc (oba Mold.). Sedmimetrové hody: 2/0 - 4/2. Vyloučení: 0:2. Diváci: 542.
Další výsledky MS házenkářek
Skupina III (Granollers):
Německo - Kongo 29:18 (15:7)
20:30 Dánsko - Maďarsko
Skupina IV (Torrevieja):
Chorvatsko - Argentina 28:22 (12:14)
Brazílie - Rakousko 38:31 (15:15)
20:30 Španělsko - Japonsko

Reklama

Související témata: