Hlavní obsah

Házenkář Petrovský se po sezoně vrátí do bundesligy

Házenkář Leoš Petrovský se v létě přesune na německém angažmá z druhé nejvyšší soutěže do bundesligy. Třicetiletý hráč druholigového TuS Lübbecke uzavřel dvouletou smlouvu s Lemgem. O budoucím přestupu českého pivota se 76 reprezentačními starty informoval TBV Lemgo na svém webu.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto.

Článek

V Lübbecke Petrovský působí třetím rokem, s týmem slavil postup do bundesligy, ale v minulé sezoně následoval okamžitý sestup. Předtím účastník loňského mistrovství Evropy či světového šampionátu v roce 2015 v Kataru působil v bundesligovém Bergischeru, v minulosti hrál i za Azoty-Pulawy v Polsku, do kterého odešel frýdecko-místecký rodák z extraligové Plzně.

"Mám radost, že dostanu v Lemgu šanci hrát znovu nejlepší ligu světa. Než na to dojde, mám ještě velké cíle s TuS. Doufám, že se budu moci rozloučit opětovným postupem a v příští sezoně se potkáme (v bundeslize)," citoval Petrovského web Lemga.

Jeho současný tým je v soutěži třetí a jen vinou horšího skóre zaostává za druhým postupovým místem. Lemgu patří v osmnáctičlenné bundeslize po 20 odehraných zápasech z 34 třinácté místo.

Reklama

Související témata: