Hlavní obsah

Házenkáři Plzně vybojovali extraligový titul

Házenkáři Plzně v rozhodujícím pátém finále porazili 30:25 obhájce Karvinou a vybojovali extraligový titul. Západočeši přitom v sérii prohrávali už 0:2 na zápasy, ale nakonec ji vyhráli 3:2.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Mistrem extraligy se letos stali házenkáři Plzně.

Článek

Do utkání lépe vstoupila Karviná, která si postupně vypracovala až pětibodový náskok a držela ho až do úplného závěru poločasu. Pak ale začala chybovat a Plzeň díky povedené pasáži, kterou vyhrála 8:1, skóre otočila a první půli vyhrála 15:13.

Rozjetá Plzeň udržela převahu i ve druhém poločase, naopak trápení Karviné pokračovalo. Slezané zahazovali vyložené šance a několikrát hráli v oslabení. Domácí si bez problémů udržovali od soupeře bezpečný odstup.

Západočeši navzdory několika strkanicím v závěru druhou půli s přehledem vyhráli 15:12 a po roční přestávce se vrátili na extraligový trůn. Završili úspěšnou sezonu, ve které ovládli základní část ligy i pohár.

"Je to super pocit," řekl v rozhovoru pro Českou televizi plzeňský hráč Jakub Šindelář, který byl u posledních šesti titulů týmu. "Ukázali jsme sílu, ale hlavně hlavu, která dokázala vydržet, byla trpělivá a nepodlehla tlaku za stavu 0:2," dodal.

"Měli jsme plán, který jsme 25 minut dodržovali, ale pak se sesypal jak domeček z karet," přidal karvinský brankář Martin Galia. "Vedli jsme 2:0, ale nedokázali jsme to dotáhnout. Plzeň zaslouženě vyhrála, ale i pro nás je to úspěšná sezona," prohlásil.

Celkem si Plzeň připsala osmý titul a v historii samostatné soutěže je druhým nejúspěšnějším celkem. Rekord patří s dvanácti triumfy Karviné. Oba rivalové se ve finále extraligy utkali popáté za sebou.

Finále play off házenkářské extraligy mužů - 5. zápas:
Talent tým Plzeňského kraje - Karviná 30:25 (15:13)
Nejvíce branek: Nejdl 9, Kosteski 6, Douda 5/2 - Skalický 7/1, Fulnek a Užek po 4.
Konečné pořadí: 1. Plzeň, 2. Karviná, 3. Lovosice, 4. Zubří, 5. Dukla Praha, 6. Frýdek-Místek, 7. Jičín, 8. Brno, 9. Kopřivnice, 10. Nové Veselí, 11. Strakonice, 12. Maloměřice, 13. Hranice.

Reklama

Související témata: