Hlavní obsah

Házenkáři Zubří se po výhře dotáhli na druhou Plzeň

Házenkáři Zubří vyhráli ve 20. extraligovém kole jednoznačně 31:25 v Lovosicích a bodově se dotáhli na druhou Plzeň. Úřadující mistři a čerství vítězové Českého poháru ale mají dva zápasy k dobru.

Foto: Oficiální facebook účet Handball Clubu Zubří, Facebook

Házenkáři Zubří (v zeleném). Ilustrační foto.

Článek

"Jsme spokojeni, zápas jsme kontrolovali. Série pokračuje a bude to určitě příjemná cesta domů," řekl České televizi trenér Zubří Peter Dávid, jehož svěřenci si připsali pátou výhru za sebou.

Naopak Lovosice zaznamenaly pátou porážku v řadě. I když jsou tabulkovým sousedem svých dnešních přemožitelů, ztrácejí na ně už deset bodů a hrozí jim, že přijdou o čtvrtou pozici. "Se zápasem jsem vcelku spokojený, hráli jsme na hranici našich možností. Bohužel pro nás mělo Zubří větší kvalitu a hlavně zakončení," uvedl kouč Lovců Roman Jelínek, jehož trápí rozsáhlá marodka.

Téměř polovinu domácích gólů nastřílel Jaroslav Trkovský, jenž 12 brankami předčil v interním souboji Lukáše Mořkovského. Nejlepšího kanonýr ligy pomohl k výhře osmi góly a po 20 zápasech má na kontě 153 přesných zásahů.

Strabag Rail extraliga házenkářů - 20. kolo:
Lovosice - Zubří 25:31 (12:17)
Nejvíce branek: Trkovský 12/3, Motl 3/1, Holubec, Kovář, Heřmanovský a Jahn po 2 - Mořkovský 8, Jurka 7, Mičkal 7/4.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.