Hlavní obsah

Házenkářka Andrýsková si zahraje bundesligu. O tom jsem odmalička snila, usmívá se

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V 25 letech cítila, že je čas se posunout zas o krok dál. Házenkářka Veronika Anrýsková se přes Zlín, Porubu a nyní Most vypracovala až do německé bundesligy. Tedy snad. Neckarsulm, v němž podepsala smlouvu na příští dvě sezony, totiž aktuálně bojuje o záchranu a hrozí mu baráž. „Je to trochu strašák, ale věřím, že se udrží a zahraju si tuhle prestižní soutěž,“ doufá vysoká levá spojka.

Foto: Česká házená

Mostecká házenkářka Veronika Andrýsková

Článek

Ačkoliv pouť mosteckých házenkářek Ligou mistryň skončila debakly, Andrýsková o sobě dala pořádně vědět a nasázela 40 gólů v deseti zápasech. „Tohle určitě pomohlo. Evropské poháry a reprezentace jsou jediné dvě možnosti, kde se dá pořádně ukázat a udělat si jméno. Česko-slovenskou ligu v zahraničí skoro nikdo nesleduje," mínila česká reprezentantka.

Do Neckarsulmu, 25tisícového města poblíž Stuttgartu, si ji vyhlédl sám trenér Thomas Zeitz, jenž tým převezme od příští sezony. „To mě dost oslovilo. Chtěl vysokou levou spojku, která se nebojí vystřelit. Jeho zájem mě přesvědčil. Líbí se mi jeho koncept házené, do kterého bych měla dobře zapadnout. Jsem z toho nadšená," rozplývala se Andrýsková, jež se v týmu potká i s 19letou českou brankářkou Anitou Poláčkovou.

Andrýskovou čeká první zahraniční angažmá. „Odmalička jsem snila o tom, že jednou půjdu hrát do ciziny. Teď nastal správný čas. Myslím, že Most už mi dal všechno, co mi mohl dát. A já jemu taky. Je načase udělat další krok a posunout se v kariéře," vysvětlovala.

Rodačka z Uherského Hradiště vyzkouší házenou poprvé plně profesionálně. „Teď ještě dokončuju studium na Zemědělské univerzitě v Praze, takže od příští sezony se budu soustředit stoprocentně už jen na sport. Asi to bude velká změna, ale snad si to sedne," přeje si Andrýsková.

Foto: Česká házená

Veronika Andrýsková patří i do kádru české házenkářské reprezentace

Tato sezona pro ni není, stejně jako pro celý Most, úplně ideální. Kvůli zlomenině levé ruky chyběla na jejím startu a teď se zotavuje z dalšího zranění. „Trápí mě achilovka. Už se ale dostávám zpátky do tréninku a do play off bych snad mohla naskočit. Ideální čas na návrat," usmála se.

S Baníkem, který postoupil do semifinále z prvního místa, by se nejradši rozloučila desátým triumfem pro Černé anděly v řadě. „Věříme, že si po náročném ročníku spravíme chuť a ukážeme, že jsme pořád Baník. Máme sezonu zakončit tak, jak si všichni přejeme. Dalším mistrovským titulem," uzavřela Andrýsková.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články