Hlavní obsah

Házenkářka Knedlíková prodloužila v Kristiansandu smlouvu o dva roky

Česká házenkářka Jana Knedlíková bude dát působit v norském týmu Vipers Kristiansand, s kterým loni vyhrála Ligu mistryň. S klubem prodloužila smlouvu o další dva roky.

Foto: Alžběta Vejrostová/chf.cz

Jana Knedlíková (vlevo) proměňuje jednu ze svých šancí. Archivní foto

Článek

"Mám ohromnou radost, že tady budu pokračovat v kariéře. Našla jsem tu pohodu a potkala úžasné lidi. Užívám si to na hřišti i mimo něj," uvedla Knedlíková na klubovém webu.

Do Kristiansandu přišla před dvěma lety z maďarského Györu, s kterým ovládla Ligu mistryň třikrát po sobě. Loni v květnu na tyto úspěchy navázala v koronavirem ovlivněné soutěži s norským týmem po finálovém vítězství nad francouzským Brestem. S Vipers získala i domácí titul.

"Jsem tu dva roky a zažila jsem dvě hodně odlišné sezony. V loňském roce jsme v dost obtížných podmínkách dosáhly všeho, o čem jsme mohly snít. V této sezoně se život se vrátil více do normálu a konečně můžeme hrát před plnými halami. Doufám, že budeme fanoušky dál bavit," řekla dvaatřicetiletá česká reprezentantka.

Kristiansand postoupil z druhého místa ve skupině přímo do čtvrtfinále Ligy mistryň a čeká na svého soupeře. "Myslím, že jsme zatím odvedly skvělou práci. Ale nejdůležitější zápasy jsou před námi a musíme dál tvrdě pracovat, pokud chceme i v této sezoně dosáhnout svých cílů," prohlásila Knedlíková.

Reklama