Hlavní obsah

Francie - Chorvatsko 30:19Házenkářky Francie budou obhajovat titul na ME proti Norsku

Házenkářky Francie dělí na mistrovství Evropy v Herningu už jen jedno vítězství od obhajoby titulu. Po suverénní výhře 30:19 nad Chorvatskem postoupily do finále, v němž se v neděli utkají s Norskem, které otočilo duel s domácím Dánskem a zvítězilo 27:24.

Foto: Ritzau Scanpix Denmark, Reuters

Házenkářky Slavie slaví postup do finále

Článek

Páté místo si zajistily házenkářky Ruska. Olympijské vítězky a přemožitelky českého výběru v základní skupině porazily v duelu o konečné umístění mistryně světa z Nizozemska 33:27.

Francouzky ukončily v semifinále úspěšné tažení Chorvatska, které na evropském šampionátu postoupilo mezi čtyři nejlepší týmy poprvé v historii. Nyní se bude muset spokojit s duelem o třetí místo, i tak ale vylepší své maximum. Dosud nejlepším umístěním balkánského týmu bylo páté místo z premiérového kontinentálního šampionátu v roce 1994.

Foto: Henning Bagger, ČTK/AP

Házenkářky Norska si poradily s Dánkami

Duel Norska s Dánskem lépe rozehrály domácí házenkářky a v poločase vedly o tři branky, Norky ale po přestávce skóre otočily.

Původně mělo Norsko hostit turnaj s Dánskem společně, necelé tři týdny před začátkem ME se ale kvůli koronavirovým omezením pořadatelství vzdalo.

Mistrovství Evropy házenkářek v Herningu (Dánsko):
Semifinále:
Francie - Chorvatsko 30:19 (15:5)
Norsko - Dánsko 27:24 (10:13).
O 5. místo:
Rusko - Nizozemsko 33:27 (18:13)

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články