Hlavní obsah

Házenkářky Knedlíková s Jeřábkovou si zahrají finále Ligy mistryň

České házenkářky Jana Knedlíková a Markéta Jeřábková postoupili s Kristiansandem do finále Ligy mistryň, v němž je v neděli čeká Györ. Jeřábková se na semifinálové výhře 33:27 nad Metami podílela 12 brankami a spolu s brankářkou Katrine Lundeovou měla největší zásluhu na postupu Vipers.

Foto: Sport.cz

Česká házenkářka Markéta Jeřábková.

Článek

V základní skupině Kristiansand s Metami dvakrát prohrál, ale dnes především díky pětigólové šňůře ve druhé půli zvítězil. Čtyřnásobná vítězka Ligy mistryň Knedlíková k tomu přispěla dvěma góly.

Nejlepší střelkyně zápasu Jeřábková si vytvořila gólové maximum v evropských pohárech. Více branek ve Final Four dala pouze její současná spoluhráčka Švédka Isabelle Gulldénová před šesti lety.

Dvaatřicetiletá Knedlíková prestižní soutěž vyhrála třikrát právě s Györem a loni poprvé s norským klubem. O šest let mladší Jeřábková může cennou trofej získat poprvé.

Závěrečný turnaj Ligy mistryň hostí v Budapešti nová hala MVM Dome, kterou v lednu pokřtil evropský šampionát házenkářů. Téměř doma v ní jsou hráčky Györu, které si díky výhře 32:27 nad Esbjergem zajistili rekordní devátou finálovou účast.

Final Four házenkářské Ligy mistryň v Budapešti - semifinále:
Györ - Esbjerg 32:27 (15:15)
Kristiansand - Mety 33:27 (14:15) - za Kristiansand 12 branek Jeřábková, 2 branky Knedlíková)

Reklama