Hlavní obsah

Házenkářky Mostu vyhrály první finále v Plzni o 11 gólů, sahají po devátém zlatu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Házenkářky Mostu vykročily suverénně za devátým domácím titulem v řadě. První finále v Plzni, která loni bojovala o záchranu a nyní hraje play off poprvé v historii, ovládly 27:16. Do sobotní domácí odvety si tak Černí andělé i díky devíti gólům Ivety Korešové a skvělému výkonu brankářky Dominiky Müllnerové ponesou obrovský náskok 11 branek.

Foto: dhk-banikmost

DHK Most. Ilustrační foto.

Článek

Po gólu domácí Veroniky Galuškové byl stav ve 22. minutě jen 5:8. Jenže v závěru první půle Severočešky jasně dominovaly. „Z utkání jsme vypadli a soupeř nás zkušeně potrestal," litoval plzeňský trenér Richard Řezáč.

Most totiž nasázel několik gólů z rychlých brejků a v poločase vedl jednoznačně 16:7. „Trvalo nám, než jsme se dostaly do tempa. Ale poté jsme využily protiútoků z první a druhé vlny, což rozhodlo," mínila gólmanka Müllnerová.

Ta předvedla nespočet zákroků zejména proti střelám z dálky. „Defenziva byla super. Fungovala spolupráce s blokem. Holkám musím poděkovat, chytalo se mi za nimi skvěle," chválila Müllnerová, která prozradila, že se na plzeňské střelkyně hodně chystala. „Sledovala jsem spoustu videí. Na rány z dálky jsem se dokázala připravit," říkala brankářka.

Plzeň v utkání vstřelila jen 16 gólů. „Na to se nedá vyhrát. Chtěli jsme potrápit Most více, ale trápila nás koncovka," mrzelo kouče Řezáče. Na kanonýrku Veroniku Galuškovou se hostující hráčky dokázaly nachystat. „A my ostatní jsme se nedokázaly rozstřílet," uvědomovala si Linda Galušková, sestřenice Veroniky.

Pro Západočešky je už samotný postup do finále ohromným úspěchem. Tento tým totiž loni bojoval o záchranu. „Do odvety dáme sto procent a necháme na hřišti všechno. Pak budeme slavit. Ať už skončíme první, nebo druhé," usmívala se Linda Galušková. „Pokusíme se o malý sportovní zázrak," doplnil Řezáč.

Odveta je na programu v Mostě v sobotu od 17:30. „Ještě nic není rozhodnuté. První zápas krátce oslavíme a odpočineme si. Ale od úterý zase jdeme makat. Věřím, že vítězství doma potvrdíme," doufala brankářka Müllnerová.

Házenkářská interliga žen, finále play off - úvodní utkání:
Plzeň - Most 16:27 (7:16)
Nejvíce branek: V. Galušková 7/3, L. Galušková, D. Galušková, Franzová a Vlachová po 2 - Korešová 9/6, Mikulčík 6, Stříšková 5.

Reklama

Související témata: