Hlavní obsah

Házenkářky na Ukrajinu nepojedou, soupeřky mají přijet odehrát kvalifikační zápasy do Olomouce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Válečný konflikt na území Ukrajiny, která je zasažena ruskou invazí, se bezprostředně dotkne i českého týmu v kvalifikaci na prosincové ME házenkářek. Už 2. března měly totiž české reprezentantky hrát v Záporoží právě proti Ukrajině a o tři dny později byla plánovaná odveta v Olomouci.

Česká házenkářka Michaela Holanová během duelu s Maďarskem. (ilustrační foto)

Článek

„V tuto chvíli je jasná jediná věc, národní tým na Ukrajinu v žádném případě nepojede. Soupeřky ještě před eskalací napětí ve své zemi naznačily ochotu odehrát obě utkání v Česku. Zatím je to tedy nastavené tak, že by se hrálo dvakrát během dvou dnů v Olomouci, zřejmě příští pátek 4. března a hned v sobotu 5. března," přiblížil mluvčí Českého svazu házené Kryštof Rossmann.

Nevyjasněnou otázkou je, zda se ukrajinské házenkářky dokážou za současné situace vůbec sejít a nějak z napadené země odcestovat. „Těch otazníků je moc, celá věc je navíc dost čerstvá, takže existuje i možnost, že se zápasy s Ukrajinou v březnovém termínu vůbec neuskuteční," připustil Rossmann s vědomím, že s ohledem na dění musí být pro Ukrajinky těžké soustředit se na sport.

Ve skupině vedle těchto dvou celků ještě hrají Francie a Chorvatsko, s nimiž český tým své úvodní zápas prohrál, takže nadcházející duely s Ukrajinou jsou pro něj poslední naději, jak vzkřísit šanci dostat se některé ze dvou postupových příček. S ohledem na válečný konflikt se ale tyto sportovní starosti jeví jako nicotné.

Reklama

Související témata: