Hlavní obsah

Česko - Slovensko 28:26Házenkářky navázaly na remízu s Polskem výhrou nad Slovenkami

Cheb

České házenkářky porazily v druhém utkání 41. ročníku turnaje O štít města Chebu Slovensko 28:26. Před posledním hracím dnem mají na kontě tři body a v tabulce jsou druhé za Polskem, se kterým ve čtvrtek remizovaly 25:25. V sobotu uzavřou klání na západě Čech utkáním s Běloruskami.

Článek

"Proti Slovenkám jsme předvedli ještě lepší výkon než proti Polkám. Nadchlo mě, že děvčata byla ještě bojovnější, zarputilejší a hrála srdcem. A ještě chtěla víc vyhrát než Slovenky. Musím ocenit výkon brankářky Lucie Satrapové, protože chytala výborně a položila základ k výsledku," uvedl kouč Jan Bělka.

Český výběr složený z hráček domácích klubů a jediné legionářky Martiny Crhové ze švédského Kristianstadu vstoupil do federálního derby odvážně a útočně. V první desetiminutovce si vypracoval pětibrankový náskok a vedl 6:1. Jenže během necelých dalších pěti minut o něj přišel a Slovensky vyrovnaly. Mohly jít i do vedení, ale Satrapová předvedla v brance několik výborných zákroků. Do konce první půle Češky zlepšily útočnou hru a opět odskočily ve skóre na poločasových 13:10.

Po změně stran domácí tým pokračoval v nátlakové hře a budování náskoku, který se během pár minut dostal až k šesti gólům. Zápas český výběr takto kontroloval až do 57. minuty, až v závěru umožnil soupeři vedenému trenérem Mostu Dušanem Polozem snížit na dvoubrankový rozdíl.

"Vím, že musíme porazit Bělorusky, abychom turnaj v Chebu po pěti letech vyhráli, a pokusíme se o to. Snad nám pomohou Slovenky a porazí Polky. Bude to těsné a věřím, že to nebude o skóre a o jediný gól. To už jsme letos v červnové kvalifikaci zažili," dodal kouč Bělka.

Brankářka Satrapová připomněla, že zápas měl zvláštní náboj. "Slovenky jsou odvěké rivalky, potkáváme se hodně často, máme je za spoluhráčky v klubech. Až by se to dalo nazvat sestrovražedným soubojem. Proto jsme rády, že jsme vyhrály," řekla a pochválila zejména obranu týmu.

Přípravný turnaj házenkářek O štít města Chebu:
ČR - Slovensko 28:26 (13:10)
Branky ČR: Chrenková 5, Malá a Crhová po 4, Janoušková, Kutlvašrová a Kubáčková po 3, Šviráková a Jeřábková po 2, Severová a Marčíková po 1. Nejvíce branek Slovenska: Trehubová 8, Michnová 5, Rajnohová, Szöllösiová a Dubajová po 2. Diváci: 600
Polsko - Bělorusko 33:22 (16:13)
1.Polsko211058:473
2.ČR211053:513
3.Bělorusko210153:632
4.Slovensko200256:590

Reklama

Související témata: