Hlavní obsah

Česko - Slovensko 19:23Házenkářky prohrály na úvod turnaje v Chebu se Slovenkami

Cheb

Českým házenkářkám nevyšel vstup do přípravného turnaje O štít města Chebu. Svěřenkyně trenéra Jana Bašného v úvodním zápase nové sezóny proti Slovensku většinu času dotahovaly a nakonec prohrály 19:23. V pátek Češky změří síly s Maďarkami, které v druhém utkání vysoko porazily Island.

Článek

V úvodu derby bývalých federálních partnerů se překonávaly obě brankářky a na ukazateli tak dlouho svítil bezbrankový stav. Pak se začalo více dařit hostujícím hráčkám; rozehrála se především slovenská spojka Tóthová, s devíti brankami nejlepší střelkyně utkání.

Slovenky si většinu první půle udržovaly tříbrankový náskok a do kabin šly s náskokem 13:10. Češky se po změně stran pokusily dotáhnout ztrátu, nakonec ale podlehly o čtyři góly.

Trenér Bašný v Chebu postrádá několik opor z úspěšné kvalifikace o postup na mistrovství Evropy. Chybějí mu tři stabilní střední spojky Luzumová, Keclíková a Růčková, na západě Čech nejsou ani Hrbková se Simerskou.

Tradiční turnaj v Chebu je pro reprezentantky první přípravou v této sezóně před prosincovým mistrovstvím Evropy v Srbsku, kam se Češky probojovaly po osmi letech.

Přípravný turnaj házenkářek O štít města Chebu:
Česká republika - Slovensko 19:23 (10:13)
Sestava a branky ČR: Doláková, Raníková - Černá, Chrenková 5/1, Crhová, Gebre Selassie, Knedlíková 1, Kutlvašrová, Marčíková 1, Martinková 5, Poznarová 5/4, Selucká, Štěrbová 1, Šviráková, Vítková, Vysloužilová 1.
Nejvíce branek Slovenska: Tóthová 9.
Maďarsko - Island 35:21 (20:15).

Reklama

Související témata: