Hlavní obsah

Házenkářky udiveně koukaly na povrch v Užhorodu. Takovou podlahu nemáme ani na chatě, divily se

Velmi překvapené, spíš šokované byly české házenkářky, když prvně vkročily do haly v ukrajinském Užhorodu, kde zítra od 17 hodin odehrají druhý zápas kvalifikace mistrovství Evropy 2016. „Takovou podlahu nemáme ani na chatě,“ hodnotila povrch haly Junosť pravá spojka reprezentace Helena Ryšánková.

Foto: Vít Chalupa, chf.cz

Házenkářky kontrolují povrch v hale v Užhorodu...

Článek
Fotogalerie

„Něco takového jsem opravdu nikdy neviděla. To na to už nebudou nic pokládat?" ptala se udiveně křídelnice Kristýna Salčáková při pohledu na spáry mezi parketami. „Já si takové podlahy pamatuji ještě ze svých hráčských let. Ale je jasné, že některá děvčata takový povrch vidí poprvé," říkal trenér Jan Bašný.

„Natřeli to podle barev evropské federace. Uvidíme, co jim na to řekne delegát. Teoreticky by takový povrch neměl schválit. Ale když už tu v červnu právě v této hale Ukrajinky absolvovaly baráž o mistrovství světa, tak se tady samozřejmě hrát bude," krčil rameny kouč.

Na sobotní večer připravil hráčkám poslední videoporadu, na které ukáže klíčové okamžiky ze čtvrtečního utkání Ukrajinek v Srbsku, kde prohrály 25:34. „Pevně věřím, že jsou Ukrajinky hratelné. Trenér nám řekl, na koho si dát pozor, především na jejich spojky. A jak máme hrát. Důležitá bude obrana, od které se vše odvíjí a na to jsme se připravovaly," popisuje jedna z opor Michaela Hrbková.

„Snad jsme udělali, co bylo třeba. Více uvidíme zítra, jestli to stačilo. Děvčata jsou připravená a drobné šrámy do nedělního večera dokážeme vykurýrovat," pravil Bašný, jehož tým vstoupil do kvalifikace vítězně ve středu v Praze, kde rozdrtil Italky 33:15. Z úspěšné sestavy do Užhorodu ale kvůli zranění neodcestovala Malá a místo Marčíkové s Hradilovou tentokrát dostanou příležitost Růčková a Stellnerová.

Na západ Ukrajiny, do města ležícího blízko slovenských hranic, házenkářky cestovaly armádním letounem Casa s nezvyklým uspořádáním sedadel v řadě podél trupu. „Už jsem jednou podobným armádním speciálem letěla. Před roky do Maďarska na akademické mistrovství. Není to nic, co by nás mělo překvapit," usmála se hráčka maďarského Siófoku.

Reklama

Související témata: