Hlavní obsah

Česko - Norsko B 16:25Házenkářky v poslední přípravě před MS prohrály s Norskem

Aktualizováno

České házenkářky v obměněné sestavě bez řady opor prohrály na závěr turnaje čtyř zemí O štít města Chebu s B-týmem Norska po špatném výkonu v ofenzivě 16:25 a s bilancí jedné výhry a dvou porážek obsadily na západě Čech konečné třetí místo. Šlo o poslední zápasovou přípravu před startem mistrovství světa v Německu.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Česká házenkářka Petra Maňáková bráněná Norkou Mari Molidovou (vlevo).

Článek

Trenér Jan Bašný proti Norkám nenasadil řadu opor z aktuálního jednadvacetičlenného kádru. V sestavě chyběly Luzumová, Hrbková, Jeřábková či Knedlíková a na výkonu českého celku to bylo znát.

"Jak výsledek napovídá, měli jsme velký problém v útočné fázi. Nebyli jsme schopni dát gól ani z vyložených šancí, ani z dálky, nějaké sedmičky jsme nedali. To byl problém. Obrana nebyla až tak špatná," řekl Bašný.

"Hrál proti nám kvalitní tým, který má výbornou obranu a výbornou brankářku. My hráli s hodně obměněnou sestavou, než s jakou budeme na mistrovství světa," dodal Bašný.

Jen sedm gólů za poločas

Mladším hráčkám se nevedlo a trápily se v ofenzivě. V úvodních 20 minutách nedaly tři sedmičky a nedařilo se jim najít recept na výborně chytající Solbergovou. Domácí celek tak za první poločas zaznamenal jen sedm gólů a šel o přestávce do kabin se ztrátou 7:13.

Zlepšení nepřišlo ani po změně stran. Norsko se v poslední desetiminutovce dostalo do dvouciferného vedení a hrozivé skóre 14:25 až v samém závěru mírně zkorigovaly Galušková s Maňákovou.

Bašný po sobotním zápase vybere osmnáctku hráček, která se v pondělí sejde v Plzni. Ve středu pak kouč oznámí finální nominaci šestnácti jmen na mistrovství. Na šampionát do Německa český tým odcestuje o den později a do turnaje vstoupí v sobotu 2. prosince zápasem s Argentinou.

"Zase tak moc velký výběr nemáme, máme dost zraněných hráček. Bohužel s některými počítat na mistrovství světa nemůžeme, s některými je to dost těžké. Jsou to hráčky, za které máme horko těžko náhradu. Ta šestnáctka jmen bude ve finále pravděpodobně jednoduchá jen kvůli tomu, že máme hodně problémů se zraněními," dodal Bašný.

Přípravný turnaj házenkářek O štít města Chebu:
Česko - Norsko B 16:25 (7:13)
Sestava a branky Česka: Satrapová, Kudláčková - Maňáková 3, Galušková 2, Kordovská 2, Marčíková 2, Šetelíková 2, Zachová 2, Ryšánková 1, Andrýsková 1, Malá 1, Kolářová, Salčáková, Fryčáková.
Rozhodčí: Hájek, Macho (oba ČR).
Rakousko - Švýcarsko 24:22
Konečné pořadí turnaje:
1. Rakousko 6 b.
2. Norsko B 4
3. Česko 2
4. Švýcarsko 0

Reklama

Související témata: