Hlavní obsah

Házenkářky Veselí prohrály v Lize mistryň se španělskou Eldou

Házenkářky Veselí nad Moravou prohrály v druhém předkole Ligy mistryň ve Skopji v utkání o třetí místo se španělským týmem Prestigio Elda 20:21. Rozhodující branku inkasovaly české mistryně pouhé dvě vteřiny před koncem. Oba celky postoupily do PVP: Španělky budou hrát v hlavní skupině, Veselí musí do předkola, v němž se střetne s makedonským Prilepem. Ve finále norský Byasen porazil Metalurg Skopje 20:17. Norky postoupily do základní části Ligy mistryň, Skopje bude hrát PVP.

Článek

Odehráli jsme se španělskými mistryněmi naprosto vyrovnaný zápas a byli kousek od výhry. Všechny zápasy Ligy mistrů byly pro hráčky i celý klub obrovskou školou. Myslím, že jsme české házené ostudu na nejvyšší možné úrovni neudělali," řekl trenér Veselí Peter Sabadka.

Jeho svěřenkyně začaly proti favoritkám velmi dobře, diktovaly tempo a poločas vyhrály o čtyři branky. Zlom přišel po přestávce, kdy Španělky v rozmezí pěti minut otočily šňůrou pěti branek ze 14:11 na 14:16.

Následně v průběhu čtyř minut dostaly červené karty defenzivní opora Tomečková a klíčová spojka Fleková. Veselanky se přesto nevzdaly, sedm minut před koncem znovu vedly 19:18, v dramatickém závěru se ale štěstí obrátilo na stranu Španělek.

2. předkolo Ligy mistryň v házené ve Skopji:
O 3. místo:
Britterm Veselí nad Moravou - Prestigio Elda (Šp.) 20:21 (12:8)
Nejvíce branek: Rajnohová 6, Súkenníková 4, Drotárová a Fleková po 3 - Saidová 6, Fariaová a Berenguelová po 3. Rozhodčí: Bounouara, Sami (Fr.). Sedmimetrové hody: 2/1 - 11/5. Vyloučení 6:3. ČK: Tomečková, Fleková. Diváci: 100.
Finále: Byasen (Nor.) - Metalurg Skopje 20:17 (12:8).

Reklama

Související témata: