Hlavní obsah

Házenkářky Zvenigorodu vyhrály Ligu mistrů

Házenkářky ruské Zvezdy Zvenigorod vyhrály Ligu mistrů, když uspěly i v odvetném finálovém utkání na palubovce Niederösterreichu 31:29. Po jednobrankovém vítězství z prvního duelu 25:24 se radovaly z premiérového titulu v nejdůležitější klubové soutěži. Rakouský klub kraloval Evropě celkem osmkrát, naposledy v roce 2000.

Článek

Favorizované domácí hráčky si přitom v odvetě vytvořily v prvním poločasu až pětigólový náskok, krátce před přestávkou ale vypadly z tempa a soupeřky dokázaly vyrovnat. Ve druhém dějství už Rakušanky znervózněly a do potřebného vedení se nedostaly.

Volgograd vyhrál i odvetu finále Poháru EHF

Házenkářky Dynama Volgograd vyhrály evropský Pohár EHF. Svého španělského soupeře Itxako Navarra porazily jak v prvním domácím utkání, tak v sobotní odvetě. Před týdnem si v Rusku vypracovaly sice jen dvoubrankový náskok, na půdě soupeřek ale dokázaly vyhrát 23:20.

Larvik vyhrál Pohár vítězek pohárů

Házenkářky norského celku Larvik HK získaly trofej pro šampiónky Poháru vítězek pohárů. Po domácím vítězství 25:21 v sobotu vyhrály odvetu v Brašově nad domácím rumunským týmem Rulmentul ještě výrazněji 25:19.

Oldenburg vyhrál evropský Pohár Challenge

Házenkářky německého Oldenburgu triumfovaly ve finále Vyzývacího poháru. V sobotní odvetě proti francouzskému Merignacu zvítězily 29:26 a jelikož se radovaly i v prvním utkání v hale soupeře, dočkaly se největšího klubového úspěchu.

Liga mistryň - finále:
Hypo Niederösterreich - Zvezda Zvenigorod 29:31 (15:15), první zápas 24:25.
Vyzývací pohár - finále:
Oldenburg - Merignac HB 29:26 (12:13), první zápas 31:25.
Pohár vítězek poháru - finále:
Rulmentul Brašov (Rum.) - Larvik HK (Nor.) 19:25 (10:10), první zápas: 21:25.
Pohár EHF - finále:
Itxako Navarra (Šp.) - Dynamo Volgograd 20:23 (8:9), první zápas 25:27.

Reklama

Související témata: