Hlavní obsah

Házenkářský obr vzbuzuje rozruch. Říkejte mi El Giganté

Právě probíhající házenkářský šampionát nabízí plno skvělých akcí, aby taky ne. Sjeli se na něj ti nejlepší. Čeští házenkáři svou účast museli na poslední chvíli zrušit, kvůli přílišné nákaze koronavirem v týmu. Mistrovství světa objevilo nečekaného hrdinu, kterým je statný házenkář z Konga, který má zatím stoprocentní úspěšnost střelby a je celkem nemožné jej odstavit od míče.

Foto: Profimedia.cz

Gauthier Thierry Mvumbi má přesnou a tvrdou ránu

Článek

Na hřišti je tento obr nepřehlédnutelný, nejen díky svým výkonům, ale také díky své postavě. Ačkoliv oficiální stránky šampionátu tvrdí, že Gauthier Thierry Mvumbi váží 89 kilo a měří 176 cm, je na první pohled jasné, že se nejedná o příliš aktuální údaje.

Kdo by chtěl ale konžského hráče kvůli jeho váze podceňovat a říkat, že tento sport není pro něj, mýlí se. Ano, v rychlosti běhu za ostatními hráči pokulhává, ale mušku má přesnou a když se chopí míče, je vcelku nemožné jej o něj připravit.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílel uživatel @gauthiermvumbi

Proti favorizované Argentině se pivot afrického týmu prosadil hned čtyřikrát a na jeden gól přihrál. I díky němu v polovině zápasu Konžané vedli, vedení do konce však neudrželi. Teď se chystají na Dány.

Gauthierovi Thierrymu Mvumbi je šestadvacet let a hraje ve čtvrté francouzské lize. Pokud chce hrát na vyšší úrovni, bude muset asi nějaké to kilo shodit. Už teď ale spoustě lidem ukazuje, že když je vůle, jde všechno. I hrát mezi nejlepšími na mistrovství světa.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: