Hlavní obsah

Placetteová, Richardová - Hermannová, Štochlová 2:1Hermannová se Štochlovou i Dunárová s Resovou jsou na ME v beachi v play off

Aktualizováno

Plážové volejbalistky Barbora Hermannová s Marií-Sárou Štochlovou zahájily mistrovství Evropy ve Vídni prohrou 1:2 na sety s Francouzkami Lézanou Placetteovou a Alexií Richardovou. Následně ale porazily Španělky Guidarelliovou s Gonzálezovou 2:1 a postoupily do play off. Miroslava Dunárová a Daniela Resová, jež na poslední chvíli nahradily původně kvalifikované Markétu Nausch Slukovou s Helenou Havelkovou, 2:1 zvítězily nad polskou dvojicí Jagoda Gruszczyňská, Aleksandra Wachowiczová a zajistily si také postup do vyřazovacích bojů. V boji o přímý postup do osmifinále ale prohrály s Ukrajinkami Davidovovou a Bajevovou 9:21 a 12:21.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Barbora Hermannová a Marie Sára Štochlová.

Článek

"Do zápasu jsme šly s tím, že nemáme co ztratit, protože Polky teď mají formu a na posledním turnaji zahrály fakt dobře. My jsme na ně byly dobře připravené, ale braly jsme to tak, že svým výkonem můžeme jen překvapit," řekla ČTK Dunárová. "Nervózní jsme byly celou dobu, ale neztratily jsme hlavu. Bojovaly jsme o každý míč a dávaly jsme do toho celou dobu všechno," dodala brněnská polařka.

Hermannová se Štochlovou v první sadě ani jednou neprohrávaly a zvítězily 21:16. Druhý set měl opačný průběh. Francouzky od počátku vedly, a přestože se české jedničky v závěru několikrát dotáhly na jediný bod, nasazené devatenáctky vyhrály 21:19.

Dlouho vyrovnaný tie-break rozhodla za stavu 9:8 pro českou dvojici pětibodová šňůra Francouzek, jež nakonec zkrácenou sadu ovládly 15:11. Odpoledne si zahrají o vítězství ve skupině, které znamená přímý postup do osmifinále.

Dunárová s Resovou polskou dvojici zaskočily a první sadu vyhrály 21:17. Favorizované soupeřky vyrovnaly a do tie-breaku vstoupily lépe, ale Češky nepříznivý stav zvrátily. Za stavu 14:13 proměnila Dunárová mečbol útokem přesně na zadní čáru.

V duelu o první místo ve skupině Dunárová s Resovou na Ukrajinky nestačily. V obou setech brzy ztrácely a prohrály je výrazným rozdílem. "Úplně jsme si neporadily se sluncem, které tady hodně nepříjemně svítilo. Mohly jsme na to zareagovat rychleji," řekla Resová. "Teď převládají negativní emoce. Věřily jsme si na ně, protože je známe. Jsme ale samozřejmě hrozně šťastné, že jsme z té skupiny vůbec prolezly. Navíc jsme druhé a máme dobrou pozici. Takže je to hořkosladké," dodala Dunárová.

Mistrovství Evropy v plážovém volejbalu ve Vídni:
Ženy:
Skupina C:
Placetteová, Richardová (19-Fr.) - HERMANNOVÁ, ŠTOCHLOVÁ (14-ČR) 2:1 (-16, 19, 11).
Hermannová, Štochlová - Guidarelliová, Gonzálezová (30-Šp.) 2:1 (-16, 17, 15).
Skupina G:
DUNÁROVÁ, RESOVÁ (23-ČR) - Gruszczyňská, Wachowiczová (10-Pol.). 2:1 (17, -16, 13)
DUNÁROVÁ, RESOVÁ (23-ČR) - Davidovová, Bajevová (26-Ukr.) 9:21, 12:21.

Reklama