Hlavní obsah

Zraněného beachvolejbalistu Perušiče nahradí na ME po boku Schweinera Trousil

Plážového volejbalistu Ondřeje Perušiče nepustí zranění břišního svalu na mistrovství Evropy ve Vídni, které se koná příští týden. V elitním českém páru, který obhajuje loňské stříbro z Mnichova, ho po boku Davida Schweinera nahradí Tadeáš Trousil.

Foto: OBO 2023/Vlastimil Vacek, Právo

Ondřej Perušič v akci během čtvrtfinále beachvolejbalového turnaje série Volleyball World Beach Pro Tour, J&T Banka Ostrava Beach Open Pro.

Článek

"Moje zranění se sice lepší, ale ještě není ve stavu, ve kterém bych si mohl dovolit hrát ostrý zápas," řekl Perušič ČTK. "Pokud bychom hráli ME, tak jen kvůli tomu, abychom získali nějaký minimální počet bodů směrem k MS. Spočítali jsme, že už jsme kvalifikovaní. Rozhodli jsme se tedy, že nebudeme riskovat obnovení zranění," dodal osmadvacetiletý polař.

Perušič si na začátku července při akci King of the Court poranil břišní sval. Kvůli tomu už spolu se Schweinerem vynechali turnaje Pro Tour Elite v Gstaadu, kde měli rovněž obhajovat stříbro, a v Montrealu.

Jednadvacetiletý Trousil patří stejně jako Perušič se Schweinerem do reprezentační tréninkové skupiny, kterou vede Ital Andrea Tomatis. V posledních dvou sezonách hrál s Janem Kryštofem Olivou, s nímž se v květnu díky divoké kartě představil v hlavní soutěži turnaje elitního světového okruhu v Ostravě.

"Je to tým, který pokud zahraje dobře, tak v turnaji může dojít relativně daleko. Bude to určitě zajímavé spojení Davida jako zkušenějšího blokaře s Tadeášem, který se oproti loňské sezoně hodně zlepšil a letos předvádí velmi dobré výkony," prohlásil Perušič.

Ve Vídni se od středy představí ještě další tři české páry. V mužském pavouku doplní Schweinera s Trousilem Jakub Šépka s Tomášem Semerádem, mezi ženami nastoupí Barbora Hermannová s Marií Sárou Štochlovou a Miroslava Dunárová s Danielou Resovou. Ty nahradily původně kvalifikované Markétu Nausch Slukovou a Helenu Havelkovou, jež nedávno ukončily spolupráci.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.