Hlavní obsah

Hermannová, Štochlová - Lin Mej-mej, Sia Sin-i 2:1Hermannová se Štochlovou vyhrály turnaj v Dubaji

Aktualizováno

Plážové volejbalistky Barbora Hermannová a Marie-Sára Štochlová porazily ve finále turnaje Pro Tour nižší kategorie Challenge v Dubaji Číňanky Lin Mej-mej a Sia Sin-i 18:21, 21:17, 15:12 a připsaly si první společný triumf na světovém okruhu. Jejich dosavadním maximem bylo červencové stříbro z Agádíru.

Foto: OBO 2022/Vlastimil Vacek, Právo

České beachvolejbalistky Barbora Hermannová a Marie-Sára Štochlová na archivním snímku

Článek

Hermannová označila dubajské prvenství za největší společný úspěch. "Zlato chutná velice sladce, ale finále bylo velice náročné. Ten zápas se nevyvíjel úplně podle našich představ, necítily jsme se úplně nejlépe po fyzické stránce. Ale přestože jsme tam měly spoustu chyb, zůstaly jsme pozitivní," řekla v nahrávce pro média.

Turnajové dvojky Hermannová se Štochlovou na písku ve Spojených arabských emirátech téměř celý první set vedly, ale za stavu 17:13 se pátým nasazeným Číňankám podařila šestibodová šňůra a sadu nakonec získaly. "Bylo to velké vedení, jenže já pak nesložila několik bodovek v řadě," prohlásila Hermannová. "Ale věděly jsme, že chyby byly na naší straně, ne že by soupeřky byly lepší," doplnila.

Koncovku druhého setu zvládly naopak lépe české hráčky a vyrovnaly. V tie-breaku se oba páry přetahovaly o vedení až do stavu 12:12, kdy Hermannová se Štochlovou třemi body za sebou rozhodly o celkovém triumfu. V Dubaji vyhrály všech šest zápasů, z toho tři až ve zkrácené sadě.

V tie breaku se oba páry přetahovaly o vedení až do stavu 12:12, kdy Hermannová se Štochlovou třemi body za sebou rozhodly o celkovém triumfu. V Dubaji vyhrály všech šest zápasů, z toho tři až ve zkrácené sadě.

"V koncovkách se nám podařilo zablokovat a ubránit velice důležité míče. A po posledním míči jsme tu neuvěřitelnou otočku oslavily... no, trošku sprostě," dodala Hermannová.

Zatímco pro třiadvacetiletou Štochlovou je to první titul na okruhu, o osm let starší Hermannová triumfovala s bývalými spoluhráčkami čtyřikrát. Třikrát slavila s Markétou Nausch Slukovou a jednou s Martinou Williams. Premiérové společné finále v Agádíru musely kvůli zranění Štochlové skrečovat.

Turnaj Pro Tour kategorie Challenge v plážovém volejbalu v Dubaji:
Ženy:
Finále:
Hermannová, Štochlová (2-ČR) - Lin Mej-mej, Sia Sin-i (5-Čína) 2:1 (-18, 17, 12).
O 3. místo:
Hortonová, Scolesová (19-USA) - Narapchonrapatová, Kongpchopsarutavadíová (4-Thaj.) 2:0 (24, 20).
Semifinále:
Hermannová, Štochlová (2-ČR) - Hortonová, Scolesová (19-USA) 2:0 (19, 17)
Lin Mej-mej, Sia Sin-i (5-Čína) - Narapchonrapatová
Kongpchopsarutavadíová (4-Thaj.) 2:1 (-19, 19, 9).
Muži:
Finále:
Benesh, Partain (15-USA) - Popov, Reznik (3-Ukr.) 2:0 (15, 17)
O 3. místo:
Arthur, Pedro Solberg (13-Braz.) - Webber, Cory (17-USA) 2:1 (-15, 18, 12).

Reklama