Hlavní obsah

Hermannová, Štochlová - Vergéová, Mäderová 1:2Hermannová se Štochlovou vypadly v Ostravě v osmifinále

Aktualizováno

Plážové volejbalistky Barbora Hermannová a Marie-Sára Štochlová byly na turnaji Pro Tour Elite v Ostravě tři body od postupu do čtvrtfinále, ale nakonec Švýcarkám Anouk Vergéové-Dépréové a Joaně Mäderové podlehly 22:20, 19:21, 11:15 a obsadily dělené deváté místo. Odpoledne budou o své další ostravské semifinále usilovat Ondřej Perušič a David Schweiner.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Česká beachvolejbalistka Barbora Hermannová na turnaji Pro Tour kategorie Elite v Ostravě.

Článek

Češky většinu úvodní sady vedly a do koncovky šly s tříbodovým náskokem. Nakonec díky prasátku ze servisu Štochlové proměnily třetí setbol. Ve druhém setu se oba páry přetahovaly ve vedení, po několika blocích Hermannové sedmé nasazené Švýcarky viditelně znervózněly. Domácí hráčky ale nadějné skóre 18:16 nedotáhly do konce.

Ve vypjatém tie-breaku domácí beachvolejbalistky otočily stav 2:4 na 5:4. Poté však znovu nabraly manko a přes velké úsilí už jej nedokázaly proti bronzovému páru z olympijských her v Tokiu zlikvidovat.

Foto: Vlastimil Vacek OBO 2021/Vlastimil Vacek, Právo

České beachvolejbalistky Markéta Nausch Sluková (vpravo) a Barbora Hermannová během zápasu s Amarantou Fernández Navarrovou a Angelou Lobato Herrerovou na třetím ročníku turnaje J&T Banka Ostrava Beach Open 2021.

Přímo do čtvrtfinále v Ostravě postoupili díky třem výhrám ve dvou setech Perušič se Schweinerem. Soupeřem domácích jedniček budou Francouzi Youssef Krou s Arnaudem Gauthierem-Ratem, kteří v osmifinále zdolali brazilskou dvojicí Evandro, Arthur 2:1 na sety. O účast mezi posledními čtyřmi týmy se bude hrát od 17:30.

Turnaj Pro Tour kategorie Elite v plážovém volejbalu v Ostravě
Osmifinále - ženy
Vergéová-Dépréová, Mäderová (7-Švýc.) - Hermannová, Štochlová (12-ČR) 2:1 (-20, 19, 11).

Reklama

Související témata: