Hlavní obsah

Hlasité manželky, zpěv k narozeninám i večeře na dálnici. Jak Češi rozparádili Ostravu?

Čtyři turnaje, tři postupy do finále a nespočet vzpomínek. Pro plážové volejbalisty Ondřeje Perušiče s Davidem Schweinerem je Ostrava zaslíbeným místem, další zážitky zapíší na turnaji Ostrava Beach Pro v Dolních Vítkovicích už příští týden. Jaká jsou ostravská nej českých jedniček povzbuzených čerstvým triumfem na turnaji nejvyšší kategorie v Brazílii?

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Ondřejem Perušič (vlevo) a David Schweiner v Beachklubu Ládví při přípravě na ostravský turnaj.

Článek

Nejkrásnější vzpomínka

Schweiner: Byly to čtyři krásné turnaje. Vybavím si skvělé výsledky a obraty i to, jak mi zpívala celá tribuna k narozeninám. Ale asi ta atmosféra, která je nenahraditelná.

Perušič: Vždycky jsme v Ostravě byli v trochu jiné roli s jiným očekáváním. Ale souhlasím, že nejlepší zážitek je divácká kulisa.

Nejpovedenější zápas

Schweiner: Měli jsme skvělý set a půl ve finále proti Holanďanům a pak i proti Norům, ale ani jeden jsme neodehráli úplně skvěle. V úvodní fázi jsme sehráli výborné zápasy proti papírově slabším týmům, ale ještě jsme v Ostravě nezahráli svůj strop.

Perušič: Kdybych měl vybrat jeden zápas, tak asi semifinále v roce 2021, kdy jsme téměř bezchybným výkonem v semifinále porazili Rusy, kteří pak na olympiádě získali stříbro. Navíc relativně jasně 2:0. To byl jeden z našich nejlepších zápasů, co jsme hráli.

Foto: OBO 2021/Vlastimil Vacek, Právo

Beachvolejbalisté Ondřej Perušič (vlevo) a David Schweiner se stříbrnými medailemi po předloňském finále turnaje Světového okruhu v Ostravě.

Nejlepší výměna

Schweiner: Většinou jsou to dlouhé výměny. Perunovy akrobatické zákroky v poli, nebo moje bloky, takže věci v obraně. Přece jen jsou trochu vzácnější a divácky atraktivnější.

Perušič: Vybavím si výměnu z posledního finále proti Norům. Na začátku druhého setu jsme byli ve složité situaci a ten bod zvedl lidi ze sedaček. Norové dobře podávali, my míč nějak zachránili a postavili dobrou obranu, David dostal soupeře pod tlak, mně to umožnilo míč čapnout a uhrát dlouhým lobem. Ale ta výměna byla speciální spíš v tom, že nám dala hodně energie do dalšího průběhu.

Nejhlasitější fanoušek

Schweiner: Určitě naše manželky. To je zaprvé povinná odpověď a za druhé pravdivá odpověď. (úsměv)

Perušič: Nemůžu být úplně objektivní, tak řeknu, že moje manželka a tatínek. Manželka asi disponuje trošku slabšími hlasivkami, tak bych řekl spíš tatínek, ale oba fandí moc. A hlasitý je samozřejmě (moderátor) Saša Mráz, protože má mikrofon.

Nejlepší relax

Perušič: Před turnajem probíhá tradiční příprava v salaterii Ugo v Nové Karolině, protože jsme samozřejmě pod dohledem kondičního trenéra.

Schweiner: Před turnajem jsme ubytování v hráčském hotelu, kde trávíme většinu času a chystáme se na zápasy. Ale obecně v Nové Karolíně nějaký čas trávíme. Pak cukrárna Ollies, kam po turnaji zajdeme, a většinou v neděli po cestě domů různé podniky na D1.

Perušič: Takže platí, že když se v neděli večer objevíme na cestě do Prahy v McDonalds, turnaj byl úspěšný. (úsměv)

Reklama

Související témata: