Hlavní obsah

Hvězdný quarterback Brady pokořil v NFL přihrávkami hranici 100.000 yardů

Hvězdný quarterback Tom Brady se stal prvním hráčem v historii ligy amerického fotbalu NFL, který naházel více než 100.000 yardů. Pětačtyřicetiletý držitel rekordních sedmi titulů v zámořské soutěži pokořil svými přihrávkami milník v nedělním zápase dvou posledních vítězů Super Bowlu Tampy Bay Buccaneers s Los Angeles Rams (16:13).

Foto: Nathan Ray Seebeck, Reuters

Hvězdný quarterback Tom Brady.

Článek

Brady, jenž bývá označován za nejlepšího hráče všech dob, potřeboval k překonání hranice před zápasem naházet 164 yardů. A v 374. zápase kariéry dokázal cíl splnit. Svou bilanci vylepšil o 280 yardů na 100.116, akcí v poslední minutě navíc rozhodl o vítězství svého týmu.

"Podle mě je to zásluha všech kluků, s nimž jsem kdy hrál, kteří pro mě blokovali a chytali moje pasy. Nic bych v této lize nedokázal bez ostatních, kteří dělají to, v čem jsou také tak skvělí," prohlásil Brady, jenž do NFL přišel v roce 2000 z šestého kola draftu.

Brady letos v lednu oznámil konec kariéry, během níž získal šest titulů s New England a další trofej Vince Lombardiho vybojoval loni hned v první sezoně v dresu Tampy Bay. V polovině března si však odchod rozmyslel a v NFL hraje 23. sezonu, na niž má ještě s Buccaneers smlouvu.

Reklama