Hlavní obsah

Italský ragbista terčem nechutného vtipu. Vánoční dárek v podobě shnilého banánu spustil bouři

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vánoční večírek italského ragbyového klubu Benetton Treviso skončil fiaskem a rozkolem v kabině. Jeden z hráčů totiž svého kolegu černé pleti Cherifa Traorého obdaroval dárkem v podobě shnilého banánu. Italský reprezentant Traoré, jenž se narodil v Guineji, si to nenechal líbit a své spoluhráče prostřednictvím sociální sítě Instagram ve středu obvinil z rasismu. Klub incident odsoudil a svolal schůzi, na které se hráči Traorému omluvili.

Foto: Profimedia.cz

Italský ragbista Cherif Traoré nastupuje za národní tým. Snímek z Poháru šesti národů 2022.

Článek

Hráči si dárky na vánoční večeři mezi sebou předávali anonymně. Osmadvacetiletý Traoré našel pod stromečkem překvapení v podobě pytle na odpadky, v kterém byl ukrytý shnilý banán.

„Kromě toho, že jsem to považoval za urážku, mě nejvíc mrzelo, že se tomu většina spoluhráčů smála. Jako by to všechno bylo normální," napsal Traoré prostřednictvím Instagramu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Cherif Traorè (@cherif_traore)

Ragbista, který v Itálii žije od sedmi let, napsal, že normálně na podobné urážky nereaguje, tentokráte se ale rozhodl rasismus řešit. „Celou noc jsem kvůli tomu nespal. Nyní jsem se rozhodl nemlčet, aby se něco podobného v budoucnu neopakovalo," dodal Traoré.

Klub Benetton Rugby na situaci rychle zareagoval. V prohlášení uvedl, že jakékoliv formy rasismu a diskriminace s maximální rozhodností odsuzuje a napsal, že incident, který se odehrál na týmové večeři, nemá se sportem nic společného. „Dar byl činem idiotství jediného spoluhráče," stojí v prohlášení.

Později představitelé klubu ještě uvedli, že svolali schůzku, na které se hráči Traorému omluvili. Ragbista omluvu přijal.

Reklama

Související témata: