Hlavní obsah

Phoenix - Miami 97:103James odpověděl na bídu v Utahu 37 body proti Phoenixu

New York

Tři dny po slabém výkonu proti Utahu se LeBron James znovu ukázal v obvyklém světle a 37 body dovedl basketbalisty Miami k vítězství na palubovce Phoenixu 103:97. Obhájci titulu v NBA vyhráli osmý vzájemný zápas za sebou. Utkání zvládli i bez Dwyanea Wadea, kterého vyřadila ze hry migréna.

Foto: Mark J. Rebilas, Reuters

Basketbalista Miami LeBron James v duelu proti Phoenixu.

Článek

James v sobotu při porážce na hřišti Utahu dal jen třináct bodů, čímž vyrovnal svůj nejhorší střelecký výkon v sezóně. V úterý se čtyřnásobný nejužitečnější hráč ligy naopak na dva body přiblížil svému maximu v tomto ročníku.

Jamesův výkon napodobil Bradley Beal z Washingtonu, který si 37 body vytvořil střelecký osobní rekord. Ani to však Wizards nepomohl k úspěchu v Memphisu, kde podlehli 89:92. Jan Veselý odehrál za hosty necelé čtyři minuty, během kterých nevystřelil na koš.

Za nejlepším střeleckým výkonem dne těsně zaostal Kevin Durant, který 36 body přispěl k vítězství Oklahomy nad svým nejbližším soupeřem v Severozápadní divizi Portlandem 98:95. Nejlepší kanonýr soutěže zaznamenal při vítězství lídra Západní konference navíc deset doskoků.

Lakers prohráli doma pošesté za sebou

Trápení oslabených Los Angeles Lakers prodloužil Utah, který na soupeřově palubovce zvítězil 96:79. Pro Lakers to byla šestá domácí porážka v řadě, čímž vyrovnali nelichotivý klubový rekord. V týmu hostů vynikl náhradník Alec Burks, jenž dal 24 bodů.

Joakim Noah se svým prvním triple-double v sezóně a čtvrtým v kariéře výrazně přičinil o vítězství Chicaga nad Atlantou 100:85, když nasbíral 19 bodů, 16 doskoků a 11 asistencí.

Basketbalisté Charlotte teprve podruhé v historii dokázali porazit Dallas. Pod výhru 114:89 nad soupeřem, s nímž jinak sedmnáctkrát prohráli, se 30 body podepsal Al Jefferson.

Výsledky NBA:
Charlotte - Dallas 114:89
Chicago - Atlanta 100:85
Cleveland - Sacramento 109:99
LA Lakers - Utah 79:96
Memphis - Washington 92:89
Phoenix - Miami 97:103
Portland - Oklahoma City 95:98

Reklama

Související témata: