Hlavní obsah

Koncert přímo na letišti! Přílet českých mistrů světa měl nevídané kulisy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co se to tu děje? Pořádně zaskočení byli cestující, kteří v úterý po 17. hodině přilétali na pražské ruzyňské letiště. Přivítání čerstvých světových šampionů v plážovém volejbale Ondřeje Perušiče s Davidem Schweinerem po dlouhé cestě z Mexika totiž mělo grády.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Ondřej Perušič se prodírá davem fanoušků na letišti.

Článek

Začalo to facebookovou událostí, k níž se postupně přidávali další členové volejbalové komunity i fanoušci. Zpěvačka a bývalá volejbalová reprezentantka Eva Emingerová (maminka kajakáře Josefa Dostála) zase domluvila pravou mexickou kapelu.

A tak chytlavé mexické rytmy zněly příletovou halou už dlouho předtím, než se objevili Perušič a Schweiner s vítěznou trofejí.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič (dole) a David Schweiner v obležení svých příznivců.

Ostatním pasažérům zatím mohli důvod srocení více než stovky fanoušků osvětlit transparenty v jejich rukou vítající mistry světa i hlášení v letištním rozhlase: „Gratulujeme mistrům světa a děkujeme za úspěšnou reprezentaci.“

Průchod špalírem fanoušků, z nichž mnozí měli na hlavě mexická sombrera, zabral šampionům několik dlouhých minut. Podpisy, gratulace, focení a na konci cesty přípitek šampaňským.

„Naposledy, když na mě někdo čekal na letišti, byla to po příletu z Tokia hygiena,“ vtipkoval Perušič, jehož naděje na olympijský úspěch předloni zhatilo onemocnění koronavirem.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Mistr světa David Schweiner na letišti s fanoušky.

„Tušili jsme, že se něco chystá, ale tohle jsme rozhodně nečekali,“ shodli se historičtí první čeští mistři světa na písku.

Únava z dlouhé cesty se hlásila o slovo, i plány na oslavy v letadle vzaly za své. „Nebyla na ně energie. V letadle došlo jen na přerušovaný spánek zaklínění v sedačkách. Od neděle jsme naspali tak pět hodin v součtu, máme toho dost,“ přiznával dvoumetrový Schweiner.

Reklama

Související témata: