Hlavní obsah

Kuriózní situace. Asistent trenéra sestřelil hráče, dříve byl obávaným ranařem

Youngstown/Praha

Nějakou dobu si nezatrénuje. Asistent kouče univerzitního týmu amerického fotbalu Youngstown State Tim Johnson pořádně přestřelil. V utkání ligy YSU proti univerzitnímu výběru Severní Iowy totiž Johnoson doslova sestřelil ramenem jednoho z fotbalistů hostů za postranní čárou. Náraz to musel být pořádný, Johnson sám hrál NFL a váží přes 110 kilogramů. Za své počínání v sobotním duelu se sice omluvil, nějakou dobu se ale na stadion v roli asistenta nepodívá.

Foto: Profimedia.cz

Americký fotbalista Tim Johnson v dresu Oaklandu Raiders na archivním snímku z roku 2003. Johnson nastupoval na pozici linebackera a patřil k hlavním pilířům obrany.

Článek

Co se vlastně stalo? Hvězda hostujících Panterů receiver Quan Hampton zachytil přihrávku od svého quarterbacka a postupoval s míčem vpřed. V obležení domácí obrany nakonec zvolil úprk za postranní čáru, jenže tam k jeho smůle stál obr v podobě bývalého linebackera NFL Johnsona.

A jednačtyřicetiletý někdejší hráč Chicaga Bears, Oaklandu Raiders nebo Calgary Stampeders se hráči soupeřova týmu vyhnout nechtěl. Do cesty mu naopak nastrčil rameno, a překvapený Hampton tak letěl vzduchem.

Jenže Johnsona tenhle zkrat přijde draho. Na člena Síně slávy Youngstownu a muže, který se nedávno stal pastorem v jednom z místních kostelů, si posvítila disciplinární komise YSU. Ta nakonec přijala trest, který navrhlo samo vedení Youngstownu. A Johnson se tak ve zbytku letní sezony na hřiště už nepodívá.

„Omlouvám se Youngstownu, soupeřům a celé naší komunitě za to, co se stalo v sobotu," uvedl k celé situaci Johnson. „Jako člen týmu ligy YSU mají mé činy váhu a toto se nikdy nemělo stát. Znovu se hluboce omlouvám všem, kterých se mé činy dotkly," dodal.

Reklama