Hlavní obsah

Kvůli olympiádě vytáhnu z kapsy všechny peníze, usmívá se plážová volejbalistka Hermannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České plážové volejbalistky Barbora Hermannová s Marií-Sárou Štochlovou by rády udělaly na víkendovém turnaji Brno Beach Pro další krok k účasti na olympijských hrách v Paříži 2024. Dějištěm soutěže Světové série kategorie Futures bude od pátku do neděle areál Sokolského koupaliště poblíž Brněnské přehrady.

Foto: OBO 2022/Vlastimil Vacek, Právo

České beachvolejbalistky Barbora Hermannová a Marie-Sára Štochlová na archivním snímku během turnaje v Ostravě.

Článek

„Já to mám na Sokoláku hrozně ráda už od mládežnických let, kdy jsem tady absolvovala spoustu soustředění,“ tvrdí Hermannová. Štochlová zde dokonce vybojovala v roce 2016 s tehdejší parťačkou Maixnerovou evropský titul na šampionátu hráček do 18 let. „Teď chceme v Brně na stupně vítězů spolu. Nejlépe na ten nejvyšší. Věříme, že nás požene plné hlediště,“ přejí si nasazené jedničky.

Jejich největšími soupeřkami v boji o prvenství by měly být domácí plážové volejbalistky Miroslava Dunárová s Danielou Resovou či Markéta Nausch Sluková s novou spoluhráčkou Karin Žolnerčíkovou. V mužské soutěži platí za favority Jan Dumek s Jiřím Sedlákem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Barbora Hermannová a Marie Sára Štochlová (číslo 2) při turnaji v Ostravě.

Před měsícem braly Hermannová se Štochlovou bronz na challengeru v Edmontonu. „S průběhem letošní sezony jsme zatím docela spokojené. Ve světovém žebříčku jsme zhruba sedmnácté. Kvalifikace na olympiádu ovšem probíhá až do května příštího roku. Takže nás čeká ještě hodně práce,“ tvrdí zkušenější Hermannová.

Pro český pár bude vrcholem sezony zářijové mistrovství světa v Mexiku. „A velmi důležité pro nás budou i podzimní turnaje v Indii, Číně, na Filipínách, v Dubaji či Thajsku,“ uvědomuje si Štochlová.

Jde vesměs o exotické destinace, avšak ekonomicky mají české reprezentantky sezonu zajištěnou. „Kdyby ale přece jen finance od svazu, rezortního centra a sponzorů došly, sáhnu ráda do své kapsy a vyndám z ní kvůli startu v Paříži úplně všechny peníze. Hrozně moc chci na svoje třetí olympijské hry a spravit si tam náladu,“ uvedla Hermannová s narážkou na to, že před dvěma lety v Tokiu se nakonec kvůli covidovému onemocnění své tehdejší partnerky Nausch Slukové na kurt nedostaly.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.