Hlavní obsah

Bronz v takové konkurenci? Obrovský úspěch, září plážové volejbalistky Pavelkovy po Evropě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je jim sedmnáct a stejně už jim na krku cinkl evropský bronz. Anna a Kateřina Pavelkovy přivezly z lotyšské Rigy medaili z mistrovství Evropy do 20 let. Dvojčata přidala po loňském titulu z ME do 18 let další obrovský úspěch. „Z výsledku máme obrovskou radost. Jsme moc rády, že se nám povedlo vybojovat medaili v takové konkurenci,“ raduje se Anna Pavelková po šampionátu, na kterém se sestrou padly pouze se švýcarským týmem.

Foto: Archiv dvojčat Pavelkových

Je jim sedmnáct a stejně už jim na krku cinklo evropský bronz. Anna a Kateřina Pavelkovy přivezly z lotyšské Rigy medaili z mistrovství Evropy do 20 let. Na snímku se radují i s koučem Nečesaným.

Článek

Mladé Češky mají ještě před sebou dva roky v kategorii do dvaceti let. „Makáme dál, v budoucnu bychom chtěly soupeřit s těmi nejlepšími,“ vypráví Anna. Ostatně se sestrou už se začínají prosazovat v dospělé kategorii.

Do Rigy ale přijely české reprezentantky až jako jedenácté nasazené. „I proto turnaj musíme hodnotit hodně pozitivně.,“pochvaluje si Kateřina Pavelková. Zdůrazní, že se hrálo v krásném prostředí a nádherné atmosféře.

Nadšený z úspěchu je i kouč českých dvojčat Aleš Nečesaný. „Na turnaji byla obrovská konkurence. Z trénérského pohledu bylo v Rize 12 kvalitních týmů, ze kterých mohl vyhrát každý. Skoro všechny holky už jednotlivé národní federace zapojují do vyšších kategorií a některé se prosazují i v rámci světové série,“ je pyšný na svoje úspěšné svěřenkyně trenér.

Foto: Archiv dvojčat Pavelkových

Plážové volejbalistky Anna a Kateřina Pavelkovy přivezly z lotyšské Rigy bronzovou medaili z mistrovství Evropy do 20 let.

„Anička s Kačkou jsou navíc prvoroční v této kategorii, takže je to fakt obrovský úspěch. I tím, jak prošly turnajem. Všechno vyhrály a padly až v semifinále proti neuvěřitelně připraveným Švýcarkám. Bohužel se nám nepovedlo chytnout začátek, což nás stálo postup do finále,“ ohlíží se za vystoupením kouč.

Česká dvojčata se dokázala z jediné porážky oklepat a zvládla přidat další medaili z velkého šampionátu. „Po loňském vítězství na ME v kategorii do osmnácti let je to pro nás další potvrzení, že kráčíme správným směrem,“ těší Nečesaného.

Foto: Archiv dvojčat Pavelkových

Plážové volejbalistky Anna a Kateřina Pavelkovy bronz z mistrovství Evropy do 20 let pořádně oslavily.

A co čeká Pavelkovy v příštích měsících? „Hned o víkendu se zapojíme do turnaje světové série, když jsme v hlavní soutěži na turnaji v Badenu. Potom nás čeká mistrovství republiky žen, na kterém chceme minimálně potvrdit loňské páté místo,“ stanoví nejbližší cíle pro úspěšné duo Nečesaný. Česká dvojčata by se pak ráda představila i na mistrovství světa do jednadvaceti let, které bude v listopadu v Thajsku.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.