Hlavní obsah

Legendární Sue Birdová potvrdila, že po sezoně ukončí kariéru

Americká basketbalistka Sue Birdová ukončí po této sezoně WNBA v 41 letech kariéru. Čtyřnásobná šampionka zámořské soutěže v dresu Seattlu a pětinásobná olympijská vítězka ve čtvrtek potvrdila svá slova z února, kdy při podpisu nové roční smlouvy označila svoji 21. sezonu s týmem Storm v lize za poslední.

Foto: Matt York, ČTK/AP

Sue Birdová v dresu Seattlu na archivním snímku z roku 2021.

Článek

Birdová vážně uvažovala o odchodu už po loňském vyřazení Seattlu ve druhém kole play off, nakonec se ale jako nejstarší hráčka v lize rozhodla pokračovat. V dresu Storm strávila celou kariéru ve WNBA od roku 2002, kdy si ji Seattle vybral jako jedničku draftu. Odehrála ale jen 19 ročníků, dvě sezony kvůli zranění kolena vynechala.

"Rozhodla jsem se, že tohle bude můj poslední rok. Milovala jsem každou minutu a stále miluju, takže odehraju poslední rok, jako tahle malá dívka odehrála svůj první," napsala na twitteru k fotografiím jí samotné v současnosti a jako dítěte.

WNBA Birdová kraluje v počtu asistencí (3114), odehraných zápasů (559) a minut (17.532). V historické statistice trojek jí patří druhé místo (965), čtvrtá je v získaných míčích (700) a sedmá v počtu nastřílených bodů (6639).

Reklama