Hlavní obsah

Liberec posílil slovenský blokař Krajčovič, střídá Holubce

Liberec

Kádr volejbalových vicemistrů z Liberce posílil pro novou sezonu slovenský reprezentant Šimon Krajčovič, podle statistik jeden z nejlepších blokařů extraligy. Do Dukly přišel z pražských Lvů a nahradí zkušeného Aleše Holubce, jenž míří do Odoleny Vody.

Foto: Lvi Praha

Volejbalista Šimon Krajčovič v dresu pražských Lvů

Článek

"V Praze jsem zažil pět pěkných let, mrzí mě, že moje poslední sezona skončila kvůli koronaviru předčasně, ale už jsem cítil, že bych potřeboval změnu. Chtěl jsem zkusit nové prostředí, kolektiv i trenéry," řekl třiadvacetiletý Krajčovič pro iDnes.cz.

O místo v základní sestavě bude bojovat s Liborem Leikepem a Jakubem Veselým. "Kuba má za sebou zkušenosti z top evropských lig, Libor je extraligovou stálicí. Oba jsou velmi zkušení, kvalitní jak v obraně tak v útoku, takže čekám a těším se, že to bude kamarádský a konkurenční boj, který nás všechny bude posouvat výš," dodal Krajčovič.

Spolu s Holubcem už nebudou liberecký dres oblékat mladí reprezentanti Patrik Indra, který přestoupil do Karlovarska, a libero Tomáš Kunc. Ten bude hrát za Kladno. Naopak kapitán Dukly Jan Štokr prodloužil smlouvu o rok, stejně jako trenér Michal Nekola, jehož čeká pod Ještědem již dvanáctá sezona v řadě. Novou tváří vedle Krajčoviče bude i smečař Radek Suda z Příbrami.

Reklama