Hlavní obsah

Měly jsme je na lopatce, to bolí! Češky sahaly po skalpu olympijských medailistek

Každá porážka mrzí, ale když saháte před vyprodanými domácími tribunami po triumfu nad olympijskými medailistkami a zápas nedotáhnete k vítězství, štve to ještě násobně víc. Takové pocity zažívaly české plážové volejbalistky Barbora Hermannová s Marií-Sárou Štochlovou po osmifinále turnaje Pro Tour Elite v Ostravě.

Foto: OBO 2023/Vlastimil Vacek, Právo

Barbora Hermannová (vlevo) a Marie-Sára Štochlová v osmifinále turnaje Ostrava Beach Open Pro.

Článek

Oči se jim leskly, vzájemně se utěšovaly. Po parádně zvládnuté první sadě vedly nad Švýcarkami Anouk Vergéovou-Dépréovou a Joanou Mäderovou 18:16 ve druhé. „Měly jsme je na lopatce, nakonec jsme si švýcarský sýr na talíř nedaly,“ hořce se pousmála Hermannová. „Byly jsme tři body od čtvrtfinále na takovém turnaji, to bolí,“ přiznala.

Společně hrají druhým rokem, díky triumfu nad Brazilkami Agathou a Rebeccou přežily v turnaji nabitém hvězdnými páry do víkendových bojů.

Diváci své favoritky Báru s Máří hnali, zvlášť když Švýcarky si moc sympatií nezískaly opakovanými debatami s rozhodčími a nepřiznanými tečemi. „Toho je lepší si nevšímat. Přijde mi, že tyhle dvě jsou specialistky na nepřiznávání, hádání a zdržování hry. Tak se jen otočím na Barču a neřeším to,“ popisovala Štochlová svůj recept.

„Ale hned první balon třetího setu mě pěkně naštval, když Joana (Mäderová) jasně tečovala míč a nepřiznala to,“ doplnila Hermannová.

Od druhého setu zvolily Švýcarky taktiku vše na Štochlovou a vyplatila se. „Já se snažila něco vymyslet, ale moc to nešlo. Na konci zápasu byl stres větší než já, asi jsem to nezvládla mentálně,“ vytýkala si mladší z dvojice. Ale parťačka se jí hned zastala a Štochlovou objala.

Foto: OBO 2023/Vlastimil Vacek, Právo

Barbora Hermannová (vpravo) a Marie-Sára Štochlová v utkání se Švýcarkami.

„Marušku chci hrozně pochválit, hlavně v koncovce prvního setu mi moc pomohla. Řvala tam, hecovala. Mrzí mě, když to vypadá, že to Švýcarky uhrály přes ní. Jsme tam obě a společně vítězíme a společně prohráváme,“ pronesla Hermannová.

Důkazem soudržnosti byla poměrně ostrá plácnutí po některých výměnách. „Hráč si občas potřebuje ulevit, taky Maruška někdy měla otisk mé ruky na zádech,“ usmála se Hermannová.

„Prostě když tam občas nedáme takovou mrdu, že na druhé straně rozbijeme písek, tak to pak schytá parťák. Vidíme to i u kluků, kteří si dávají skoro facky, my se aspoň plácáme do rukou,“ dodala.

Reklama