Hlavní obsah

Miami má na dosah postup do finále Východní konference

NEW YORK

Basketbalisty Miami dělí jediná výhra od postupu do finále Východní konference zámořské NBA. Ve třetím zápase druhého kola play-off vyhráli na palubovce Washingtonu 102:95 a v sérii na čtyři vítězná utkání se ujali vedení 3:0. V čtvrtečním utkání jim přitom chyběl klíčový pivot Shaquille O'Neal, který má problémy s pohmožděným pravým stehenním svalem.

Článek

O'Neala dobře zastoupil Alonzo Mourning, jenž se na palubovky vrátil loni na podzim po transplantaci ledviny.Pětatřicetiletý veterán odehrál 35 minut, nastřílel 14 bodů a připsal si 13 asistencí. Spolu s nejlepším střelcem zápasu Dwaynem Wadem vytvořil nejúdernější dvojku Miami.

"Kvůli tomuhle ještě pořád hraji. Miluji ten pocit po vítězném utkání," zářil Mourning po zápase. Heat v dosavadním průběhu play-off ještě neprohráli, v prvním kole smetli New Jersey a nyní se zdá, že stejný osud čeká i Washington.

Z prvního vítězství v sérii se San Antoniem se ve čtvrtek v Západní konferenci radovali basketbalisté Seattlu. Supersonics se poprvé představili na domácí palubovce a po těsném vítězství 92:91 snížili stav série na 1:2.

Nejlepším střelcem utkání byl sice Tim Duncan s 23 body, dosáhnout vyššího skóre ale hvězdě Spurs zabránila těsná obrana Vitalije Potapenka. V dresu Seattlu se nejvíc dařilo s 20 body Rayu Allenovi i přesto, že v závěrečné čtvrtině netrefil ani jednou koš.

"V úvodních duelech jsme nechali soupeře, aby nám vnutil svůj styl hry. Dnes jsme byli dostatečně důrazní na obou stranách hřiště a dočkali se úspěchu," hodnotil zápas kouč Seattlu Nate McMillan.

NBA - 2. kolo play-off
Východní konference
Washington - Miami 95:102 (stav série 0:3)
Nejvíc bodů: Jamison 21 - Wade 31.
Nejvíc doskoků: Haywood 8 - Mourning 13.
Nejvíc asistencí: Arenas 14 - Jones, Wade 6.
Západní konference
Seattle - San Antonio 92:91 (stav série 1:2)
Nejvíc bodů: Allen 20 - Duncan 23.
Nejvíc doskoků: Lewis 10 - Duncan 11.
Nejvíc asistencí: Allen 7 - Parker 8.

Reklama

Související témata: