Hlavní obsah

Mostecké házenkářky jasně porazily Plzeň a mají devátý titul

Mostecké házenkářky se staly podeváté za sebou českými mistryněmi. Baník ve finálové sérii dvakrát suverénně porazil Plzeň; na vítězství o 11 gólů v úvodním utkání na západě Čech navázal v sobotu další drtivou výhrou 32:19 v odvetě před vlastními diváky. Bronz získala po loňském čtvrtém místě Olomouc.

Foto: dhk-banikmost

DHK Most. Ilustrační foto.

Článek

Mostecká nadvláda v české soutěži trvá od sezony 2012/13, přerušila ji jen koronavirová pandemie, kvůli které se nedohrál ročník 2019/20. Ziskem devátého českého titulu vylepšily Severočešky vlastní rekord, vloni se v čele tabulek v samostatné české soutěži osamostatnily od Slavie.

Také odvetu favorit proti překvapení sezony rozhodl záhy, od stavu 2:2 Černí andělé nasázeli osm gólů za sebou. Na poločasovém vedení 16:10 se nejlepší střelkyně finálové série Iveta Korešová podílela šesti brankami. Po změně stran přidala už jen jednu trefu, ale prosadily se spoluhráčky a tým polského trenéra Adriana Struzika vítězství proti soupeři, který loni bojoval o záchranu a play off hrál poprvé v historii, ještě zvýraznil.

Olomouc získala bronz i přes jednogólovou porážku 25:26 v odvetě v Kynžvartu. Hanačky první zápas vyhrály 24:20 a k medaili se propracovaly ze čtvrtého místa po základní části. Nováček soutěže Kynžvart naopak skvěle rozjetý ročník zakončil bez medaile, poté co z pozice druhého týmu dlouhodobé fáze nepotvrdil roli papírového favorita už v semifinále proti Plzni.

Házenkářská interliga žen, finále play off - odveta
Most - Plzeň 32:19 (16:10)
Nejvíce branek: Korešová 7/4, Smetková 6/1, Kostelná 5 - V. Galušková 5/5, Kepková a Vlachová po 3. První zápas 27:16, titul získal Most.
O 3. místo - odveta
Kynžvart - Olomouc 26:25 (12:13).
Nejvíce branek: Dvořáková 8/2, Königová 5, Božovičová 4 - Závišková a Kašpárková po 5, Kapsová a Kuxová po 4. První zápas 20:24, třetí skončila Olomouc.
Konečné pořadí: 1. Most, 2. Plzeň, 3. Olomouc, 4. Kynžvart, 5. Slavia Praha, 6. Písek, 7. Poruba, 8. Zlín.

Reklama

Související témata: